30 Ocak 2008

Kaka'ya Bir Ödül Daha


Kaka ödüle doymuyor 2007 yılında hem FIFA hem de France Football dergisi tarafından yılın en iyi futbolcusu ödülüne layık görülen Kaka'ya bir ödül de İtalya'dan geldi. İtalya ligi Serie A' da forma giyen futbolcular tarafından 2007 yılının en iyi futbolcusu seçildi.

Birader Siz Neyin Peşindesiniz

Hafta İçi Futbol Ekranı


30 Ocak Çarşamba

18.45 Fiorentina - Lazio (Ntv Spor) İtalya Kupası
21.45 A. Madrid - Valencia (Kanal A)İspanya Kral Kupası
21.45 Ajax - PSV (Business Chanel) Hollanda Eredivisie Ligi
22.00 Juventus - İnter (Ntv Spor) İtalya Kupası
22.00 M. United - Portsmouth (Fox Sports) İngiltere Premier


31 Ocak Perşembe

23.00 Barcelona - Villarreal (Kanal A) İspanya Kral Kupası


1 Şubat Cuma

19.00 G. Oftaş - Kayserispor (Lig Tv) Türkiye Fortis Kupası
21.30 H. Rostock - B. Münih (Ntv Spor)Almanya Bundesliga

*

29 Ocak 2008

6+1+Maldonado


Transferin bitmesine 2 gün kalmış. Yabancı kontejanı 6+2' ye çıkarılıyor ve transfer dönemi 6 Şubat'a kadar uzatılıyor. Transfer yapması gündemde olan tek takım var. Yabancı kontejanı ile problemi olup ek kontejana ihtiyacı olan tek takım var. Sonra tartışılıp durulur Anadolu'dan bir şampiyon çıkar mı bu kafalarla yönetildikçe şampiyon sadece İstanbul'un Anadolu yakasından çıkar. En güzelini Mehmet Demirkol söylemiş Lig Radyo'da ki programında çıkan kararla ilgili olarak Bosman kurallarına ithafen "Appiah Kuralları" .

Dünyanın En Büyük Stadyumları

Herkesin stadyumu kendine göre güzel ve rahat ama kapasite olarak bir sıralama yapılması gerekirse sonuç gerçekten şaşırtıcı bir sayın bakalım kaç tanesinin adını daha önce duydunuz. Mesela fotoğrafta ki yer Jawaharla Nehru Stadyumu Yeni Delhi'de kapasite olarak dünyanın en büyük stadyumu. İşte sadece futbol amaçlı kullanılan en büyük 10 stadyumun listesi.

Rank Stadium Capacity Location HomeTeam/s
1

Jawaharla Nehru Stadium, Delhi

130,000

Delhi, India

National stadium of India

2

Salt Lake Stadium

120,000

Kolkata, India

East Bengal Club, Mohammedan SC, Mohun Bagan AC

3

Estadio Azteca

115,00

Mexico City, Mexico

Mexico national football team, America

4

Estadio Internacional Monterrey

103,500

Monterrey, Mexico

Mexico national football team

5

Azardi Stadium

100,000

Tehran, Iran

Iran national football team, Esteghlal FC, Persepolis

6

Gelor Bung Karno Stadium

100,000

Jakarta, Indonesia

Indonesia national football team

7

Bukit Jalil

100,000

Kualar Lumpur, Malaysia

Malaysia national football team

8

Camp Nou

98,787

Barcelona, Spain

FC Barcelona

9

Estadio do Maracana

97,000

Rio de Janeeiro, Brazil

Botafogo, Flamengo, Fluminense

10

Wembley Stadium

90,000

London, England

England national football team


Kallon Geri Dönüyor

Birtakım sorunlar sebebiyle futbola ara veren İnter ve Monaco'dan tanıdığımız Mohamed Kallon
AEK ile 6 aylık sözleşme imzalamış. Şu yunan ligini de alıp yayınlasa birileri de Tümer'li Larissa ile Kallon'lu AEK'nın da maçlarını izlesek...

Ufak Bir Hatırlatma


"Kupaya, genç oyuncuların rezerve edileceği bir organizasyon olarak bakacağız. A takımımız, ligde ve kupada temsil edilmeyen takımlarla özel maçlar yapacak. Kupada ise gençlerle oynayacağız." - Şekip Mosturoğlu

29.04.2007

*

28 Ocak 2008

Bilmem Hatırlar Mısın -6- : Edgar Davids


Gözlükleriyle girdi önce hayatımıza farklıydı hem tipiyle hem oyun stiliyle. Sonradan öğrendik glokom(göz hipertansiyonu) hastalığını olsun zaten hiç gözlüksüz hayal etmedik biz onu. Ajax, Milan, Juventus derken hızlı çıktı basamakları. 98 Dünya Kupası, 2000 lerin başında reklam filmleri derken Barcelona'nın yolunu tuttu. Burda umduğu gibi gitmedi işler çareyi tekrar İtalya'ya dönmekte buldu İnter'di bu sefer adres. Fakat burda da çok az şans buldu. Sonra birgün bir Tothennam maçının 65. dakikasında buldum onu oyuna giriyordu. Çıktığı basamakları teker teker inerken rastlamıştım bu kez ona. Sonra duydum ki yuvaya geri dönmüş Ajax'a. Bir de ciddi sakatlanmış tekmeliksiz maça çıkma sevdasından. Yaşta olmuş 35 daha iflah olur mu bilinmez .

Tribün Dediğin -4-

Türkiye Kupası Çeyrek Final Kuraları


Derbi dedim olsa dedim fena mı olur dedim katmerli oldu hem de istediğimiz başka bişey isteseydim keşke.Durgun giden spor basınına ilaç gibi gelir şimdi bu derbi, başlarlar anında bomba açıklamalara asmalara kesmelere. Zaten yarının spor sayfalarının manşetleri de şimdiden belli "Kupada Erken Final" "Kupada Dev Eşleşme".. Bize de kuraları yazmak düşer sadece..

Gençlerbirliği OFTAŞ-Kayserispor
Adana Demirspor-Gençlerbirliği
Çaykur Rizespor-Beşiktaş
Fenerbahçe-Galatasaray

Nashat Akram

İngiltere Premier Ligi'ni boşuna gıpta ile izlemiyoruz. Adamlar önüne geleni almıyorlar içeriye haliyle kaliteyi hep belli seviyede tutuyorlar. Böyle oluncada lig 3. sü ile 13. sü arasındaki maç bile heyecan fırtınası içinde geçiyor, top bir o kalede bir bu kalede seyir zevki yüksek maçlar izliyoruz. Önüne geleni almayıp kaliteyi koruyan hadise ise "work permit" dedikleri oyuncunun milli takımında oynama yüzdesi ve milli takımının genel sıralamadaki yerinin etkilediği çalışma izni olayı. Son talihlisi Iraklı Nashat Akram olmuş. Manchester City ile anlaşan futbolcunun Avrupa hayalleri çalışma izninin çıkmaması sebebiyle suya düşmüş.

27 Ocak 2008

Türkiye Kupası Kuraları Çekiliyor


Türkiye Kupası çeyrek final kuraları yarın Ataköy Olimpiyatevinde çekiliyor. Yakınlarda şöyle güzel bir derbi izlesek fena mı olur. İşte çeyrek finale kalan takımlar : Çaykur Rizespor, Beşiktaş, Gençlerbirliği, Adana Demirspor, Fenerbahçe, Kayserispor, Gençlerbiriği OFTAŞ Spor ve Galatasaray

Pato Gümbür Gümbür


İlk çıktığı maçında gol atarak başlangıç yapan Pato Genoa maçında iki gol daha atarak Milan'ı sırtladı. Milan San Siro'da Genoa'yı ağırladı maçta 2-0 galip geldi. Pato bu maçta attığı 2 gol ile Serie A'da ki gol sayısını 3'e çıkarmış oldu.

Superclasico | Boca - River


Boca Juniors [2 - 0] River Plate
20' [1 - 0] Sebastián Battaglia
56' [2 - 0] Martin Palermo

2008' in ilk Buenos Aires Derbisi'nde Boca Juniors sahası La Bombonera'da River Plate'i 2-0 mağlup etti.

Her Takıma Lazım


Futbol Deyip Geçme


İspanyol AS gazetesinin yapmış olduğu araştırmaya göre futbol endüstrisinin Brezilya ekonomisine yaptığı katkı % 4.8 imiş. 2007 yılında 1086 futbolcu yurtdışına giderken ortada dönen para 17 milyar euro'dan fazla. Yurtdışına giden bu futbolcular 89 farklı ülkede forma giymekteymiş. Adamlar yetenekli kazandıracaklar tabi ülkelerine para. Nasıl olsa tutunamayan memlekete dönüyor rahatça çıkıyor illa ki bir taliplisi. Demek ki neymiş futbol deyip geçmeyeceksin.

25 Ocak 2008

Bir Garip Zarf

Hazır yönetimlerden bahsettik İtalya'dan ilginç bir olay aktaralım hemen. Bu İtalyanlar alışılmadık tarzlara sahip bir millet. Bu alışılmamışlığı kanıtlarcasına bir olay yaşanmış İtalya'da. Milano'nun kent merkezinde Turati Caddesi 3 numarada bulunan kulüp binasına dün sabah saatlerinde gelen bir zarfla başlamış herşey. Zarfın içinden bir mermi kovanı ve bir tehdit mektubu çıkmış. Başkan Silvio Berlusconi ve Yönetim Kurulu Danışmanı Adriano Galliani, Antrenör Carlo Ancelotti ve kaleci Dida hepsi almış nasibini gelen mektuptan. Takımın aldığı sonuçlardan memnun olmadığını transferlerin yetersiz olduğunu kendi üslubunda hakaretlerle anlatan taraftar Sicilya civarlarından çıkabilir ne de olsa mermi manyağı yapacağının sinyallerini vermiş gönderdiği zarfla.

Sıradaki Gelsin


Kim tahmin edebilirdi en başında yaşanacakları yeni yönetim yeni umutlar , geri dönen bir Fatih Terim harika gözüküyordu herşey. Kimse takımı şampiyon yapan Lucescu'nun bile gönderilmesine ses çıkarmıyordu, dile kolay imparator geri dönüyordu. Bursa maçında "Elbette"(Candan Erçetin) fonda hasret giderirken imparatorla kaç kişi hayal ediyordu bu yaşanacakları. Geçen günlerin ardından önce Fatih Terim basın toplantısıyla istifa ettiğini açıkladı. Sinirliydi kızgındı ama sevdiği renkler uğruna sineye çekiyordu. İmparatorun istifasıyla başlayan bu Galatasaray değerlerinin yok edilmesi programı aralıksız devam etti daha sonra Hagi'nin yapılmayan jübilesi, teknik direktörlük macerası sonrası yaşadıkları, Popescu,Bülent Korkmaz, Arif Erdem, Hakan Ünsal, Ergün Penbe nin takımdan gönderiliş şekilleri, bitmek tükenmeyen bilmeyen stad yapım maceraları ve daha akla gelmeyen neler neler..

Bugün öğrendik son icraatlarını, altyapıdan yetişen yuvadan çıkan adam Sabri'yi de kadrodışı bırakmışlar.Sebep disiplinsiz davranış ve hareketler. Deplasmanda taraftara üçlü çektirmek, basket maçlarında sesi kısılıncaya kadar bağırmak, canını dişine takıp elinden geldiğince oynamak, taraftarına taşıdığı armanın hakkını vereceğini hissettirmek aklıma gelen ilk disiplinsiz davranışları. Herkes Sabri kadar disiplinsiz olsa keşke..

Haftasonu Futbol Ekranı


26 Ocak Cumartesi
13.00 Elazığspor - Giresunspor (D Spor)
14.30 Mansfield Town - Middlesbrough ( Tv8 ) FA Cup
17.00 Aston Villa -Blackburn Rovers (Fox Sports)
18:10 Lille - Paris St Germain (Kanal A)
19.00 Beşiktaş - Gaziantepspor (Lig Tv)
19.15 Wigan - Chelsea ( Tv8 ) FA Cup
20.30 PSV - Excelsior (Business)
21.30 Roma - Palermo (24)
23.00 Sevilla - Osasuna (Ntv)
23.30 Arsenal - Newcastle ( Tv8 ) FA Cup Bant

27 Ocak Pazar
13.00 Malatyaspor - Antalyaspor (D Spor)
13.30 Vitesse - Ajax (Business)
14.00 Sivasspor - Fenerbahçe (Lig Tv)
15.30 Feyenoord - Groningen (Business)
16.00 M. United - Tottenham ( Tv8 ) FA Cup
16.00 Milan - Genoa (24)
16.00 Udinese - İnter (Ntv Spor)
18.00 Sheffield United - M. City ( Tv8 ) FA Cup
19.00 Lorient - Bordeaux (Kanal A)
19.00 Ankaragücü - Galatasaray (Lig Tv)
19.00 Torino - Lazio (24) Bant
20.00 A. Bilbao - Barcelona (Ntv Spor)
21.30 Cagliari - Napoli (24)
22:00 St Etienne - O. Lyon (Kanal A)
22.00 Real Madrid - Villarreal (Ntv)

*

24 Ocak 2008

Sissoko Juve'ye Doğru


Liverpool'da forma şansı bulamayan Sissoko'nun Ranieri tarafından istendiği dolanmakta İtalyan basınında hatta gün bile veriyorlar imza için önümüzdeki pazar..

Marco Ruben

River Plate' in genç forveti Marco Ruben 7 milyon dolara Villareal' a transfer oldu. Deportivo'nun da renklerine katmak için uğraş verdiği Ruben Villareal'in daha sonra satılması durumunda satıştan %15 teklifi üzerine Villareal'in kadrosuna dahil oldu.

Kaçışa Devam

Yunanistan'ın Larissa takımı ile 3.5 aylık sözleşme imzalamış Tümer Metin. Değer miydi bu yaptıklarına acaba göğsünde duran Türk Bayrağına rağmen hemde..

Terketmedi Sevdan Bizi

Mekanın Cennet Olsun*

Avrupa Kulüpler Birliği


FIFA ve UEFA yaptığı toplantı sonucunda dağılan G-14 'ün yerine 103 takımlı Avrupa Kulüpler Birliği'nin kurulmasına karar vermiş. Bu birliğe katılacak 103 takım ise UEFA üyesi 53 ülkenin kulüpler sıralamasına göre belirlenecekmiş. Buna göre ilk 3 sırada ki ülkeler 5'er takım , 4, 5 ve 6. sırada ki ülkeler 4'er takım , 7 ile 15. sıra arasındaki ülkeler 3'er takım , 16. lıkla 26. lık arasındaki ülkeler 2'şer takım ve diğer ülkeler 1'er takım gönderecek. Buna göre ülkemizden Galatasaray,Beşiktaş ve Fenerbahçe birliğe dahil edilecekmiş.

Gözümüz Aydın


Alpay'ı yollamıştık 21 gün önce askere. Terhis olmuş sonunda gözümüz aydın sayılı gün çabuk geçiyor anlayamadık bile.

22 Ocak 2008

Balon Turuna Ne Dersiniz


Euro 2008 resmi balonu turnuvanın bir resmi balonu eksikti onu da tamamlamışlar.

20 Ocak 2008

Futbol Katili


Sahaya top oynamak için çıkar herkes o hariç. Aynı amaç uğruna yeşil sahaların üstüne çıktığı arkadaşlarının verdiği emek harcadığı efor, karşısındakinin bu uğraştan ekmek yediği hiçbiri umrunda değildir onun çünkü amacı futbol oynamak değildir. Çirkefliktir, artistliktir, vurulmuş gibi kendini yere atmaktır, rakip santroforun formasını iki beden büyütmektir, sağa sola bilinçsizce ölümüne girmektir onun işi.Hasbel kader futbolcu olmuş bir şekilde gelmiş bugünlere kadar. Allah'ın sopası yok derler bu kadar pisliğin üzerine yaptırır bir hata ıska geçersin takımın maçı kaybeder. Sahalarımızda top oynayan İsmailler görmek dileğiyle.

19 Ocak 2008

Rüya Takım


UEFA'nın resmi sitesinde yaptığı 2007'nin en iyi takımı seçimi sonuçlandı. Milan'dan 3 futbolcunun bulunduğu listede Fantastic Four olarak adlandırılan Eto'o, Henry, Messi, Ronaldinho'dan bir tanesinin bile bulunmaması garibime gitti.En azından Messi'nin girmesi gerekirdi o listeye.

2007'nin Takımı

Iker Casillas (Real Madrid CF)
Daniel Alves (Sevilla FC)
Alessandro Nesta (AC Milan)
John Terry (Chelsea FC)
Eric Abidal (FC Barcelona)
Cristiano Ronaldo (Manchester United FC)
Steven Gerrard (Liverpool FC)
Kaká (AC Milan)
Clarence Seedorf (AC Milan)
Zlatan Ibrahimović (FC Internazionale Milano)
Didier Drogba (Chelsea FC)
Coach: Sir Alex Ferguson (Manchester United FC)

Adriano Geri Döndü


Guaratinguetá karşısında Rogerio Ceni'nin hatasıyla 1-0 yenik duruma düşen Sao Paulo ikinci yarıda Adriano'nun biri frikikten olmak üzere attığı muhteşem iki golle hayata döndü. Sanırım Adriano futbol oynamaya karar vermiş. Ferdi Tayfur'dan Adriano için geliyor "Gece hayatım bitti, o sayfayı kapattım.."

18 Ocak 2008

Afrika Kupası Başlıyor


Pazar günü saat 19.00'da ev sahibi Gana'nin Gine ile yapacağı (kafiyesi yeter) maç ile Afrika Kupası'na merhaba diyoruz. Maçlar naklen Eurosport'ta her maçı canlı yayınlıyorlar.Turnuvanın programına ve Eurosport'un kupa yayın akışına ulaşmak için burdan buyrun. Ayrıca saldır Fildişi Sahilleri..

Diarra Portsmouth'da


Sezon başında Chelsea'den Arsenal'e transfer olan 22 yaşında ki Lassan Diarra düzenli olarak forma şansı bulamadığı için Arsenal'den ayrılma kararı almıştı. Sonuç itibariyle Portsmouth ile 3,5 yıllık sözleşme imzalamış.

17 Ocak 2008

Haftasonu Futbol Ekranı


19 Ocak Cumartesi
13.00 Sakaryaspor - Orduspor (D Spor)
14.30 Hearts - Hibernian (Business)
15.00 Trabzonspor - G. Oftaş (Lig Tv)
17.00 Middlesbrough - Blackburn (Fox)
18.10 Lorient - PSG (Kanal A)
19.00 Beşiktaş - Kasımpaşa (Lig Tv)
19.00 Genoa - Atalanta (24)
19.20 Watford - Charlton (Business)
21.00 Getafe - Sevilla (Ntv Spor)
21.30 Fiorentina - Torino (24)
23.00 Villarreal - Valencia (Ntv)
02.00 Newcastle United - Bolton (Fox) Bant

20 Ocak Pazar
13.00 Eskişehirspor - Gaziantep BB. (D Spor)
13.30 VVV Venlo - PSV (Business)
15.00 Gaziantepspor - Fenerbahçe (Lig Tv)
15.30 Nec Nijmegen - Ajax (Business)
16.00 Udinese - Milan (Ntv Spor)
16.00 Juventus - Sampdoria (24)
19.00 Galatasaray - Bursaspor (Lig Tv)
19.00 Nice - Nancy (Kanal A)
19.00 Roma - Catania (24) Bant
20.00 A.Madrid - R.Madrid (Ntv Spor)
21.30 İnter - Parma (24)
22.00 Barcelona - R.Santander (Ntv Spor)
22.00 Lens - O.Lyon (Kanal A)
02.45 Manchester City - West Ham (Fox) Bant

*

Kendini Kaleci Sanan Seyirci

Ocak'08 Fifa Dünya Sıralaması

Listelerden başladık listelerden gidelim. Bu sefer daha kabul edilen bir kurumun listesi. Fifa 2008 in ilk dünya sıralaması listesini yayınlamış.Nijerya ile Amerika'nın yer değiştirmesi dışında bir oynama yok ilk 20'de. Tam liste için burdan buyrun. Ayrıca ülkelerin üstüne tıklayarak geçmiş ay ve senelerde ki takımların sıralamada ki konumlarına da ulaşabilirsiniz.

1Argentina Argentina15230Equal0
2Brazil Brazil15020Equal0
3Italy Italy14980Equal0
4Spain Spain13490Equal0
5Germany Germany13050Equal7
6Czech Republic Czech Republic12900Equal0
7France France12430Equal0
8Portugal Portugal12410Equal0
9Netherlands Netherlands11700Equal0
10Croatia Croatia11290Equal0
11Greece Greece11140Equal0
12England England11130Equal0
13Romania Romania10880Equal0
14Scotland Scotland9900Equal0
15Mexico Mexico9820Equal0
16Turkey Turkey9240Equal0
17Colombia Colombia9050Equal-2
18Bulgaria Bulgaria8810Equal0
19Nigeria Nigeria8791Up4
20USA USA876-1Down0