30 Haziran 2010

Az Bile Yapmış Sana


Ben Galatasaray'da oynarken de Fenerbahçeli olduğumu söylemiştim.

Caner Erkin



Embriyodan Fenerliyim de, portakalda vitaminken Fenerliydim de, nasıl olsa alıştık onlara ama ne gerek var böyle kaypaklığa. Arda dudağını patlattığında az bile yapmış meğer biz farkedememişiz. Zamanında yapsaydın o vakit böyle bir açıklama dobra dobra seyretseydi herkes, nasip olur muydu o formayı sırtına geçirmek. Şu saatten sonra bu söylem bindiğin arabanın renginin ne kadar doğru bir tercih olduğunu ispatlar sadece bize. (Caner'in arabasını merak edenler burdan buyursun. )

27 Haziran 2010

Güneşi Batmak Üzere Olan İmparatorluk


1966'dan beri süregelen bir başarısızlık. Bahislerde daha ilk maçtan sonra yükselen oranları. Premier Lig gibi bir oluşuma sahip F.A.'in çözemediği büyük bir sorun: İngiltere Milli Takımı.
Bu turnuvadan önce başa gelen şampiyon ünvanlı Capello, sadece kendi ismiyle İngiltere'yi kupanın en büyük favorileri arasında gösterdi. Ama İngiltere'nin turnuvadaki performansına bakarsak bu konuda çok da umutlu olamayız.

Şimdi önlerinde Almanya ile oynayacakları, sonunda çeyrek final olan bir maç var. Almanlar ise genç jenerasyonu ile ilk maçta favori ilan edildiler.


İngiltere Milli Takımı'nın kaderi bu maça bağlı bir bakımda. Bu maçla elenmek, onları artık turnuvaların grup ikinciliği için mücadele eden takımları statüsüne çekecek. İkinci sınıf bir milli takım olarak görülecekler. Çünkü Capello da çare bulamadıysa, sorun çok derinlerdedir. Bu sorunun aşılması ise uzun vadeli bir olay gibi gözüküyor. Mesela bir iki tane kaleci yetiştirmekle başlamalılar. Bu işin şakası tabi. Premier Lig kulüplere çok şey getiriyor, ama milli takıma bakılınca İngiltere futbolundan çok şey götürüyor.

Hep beraber 17.00'deki maçı bekleyelim sonucu görelim. Sonra tam bir değerlendirme yapabiliriz. Ama her turnuvayı en çok hak eden takım olarak görülmesini sağlayan taraftarına da üzülmüyor değilim.

DK 2010 2. Tur | Gana : 2 ABD : 1



İşin içine elenme girince turnuvanın keyfi çıkmaya başladı. Sıkıcı grup maçlarının ardından gelen 2. tur maçlarının ilk ikisi futbol bakımından doyurucu oldu. Saat 17.00'deki Güney Kore- Uruguay maçını canlı izleme fırsatım olmadı fakat duyduğum ve izlediğim özet görüntüler kadarıyla gayet heyecanlı ve keyifli bir maç olmuş. Uruguay'ın ilk çeyrek finalist olmasının ardından rakibini belirleyecek olan 21.30'daki Gana-ABD maçı da futbol adına keyif vericiydi.

Gana ilk yarıda ortaya koyduğu harika futbol sonucu soyunma odasına 1-0 galip gitti. ABD Teknik Direktörü Bob Bradley daha 30. dakikada Ricardo Clark'ın yerine Maurice Edu'yu alarak oyuna biraz ağırlığını koysada devreyi mağlup kapatmaktan kurtulamadı. İkinci yarının başında gelen Findley (çıkan oyuncu), Feilhaber (giren oyuncu) değişikliği ise ABD'nin oyuna olan hakimiyetini iyice arttırdı. Oyuna olan bu hakimiyet 64. dakikada meyvesini verdi ve Dempsey ceza sahasına yaptığı harika giriş esnasında kendini yerde bularak takımına penaltı kazandırdı. Donovan biraz da şansının yardımıyla direğin içini yalayan topu içeri göndermeyi başararak beraberliği sağladı.



90 dakikası beraberlikle biten mücadelenin 3. uzatma dakikasında Gyan Asomaoh sol çarpazdan yaptığı gayet sert ve düzgün vuruşla Gana'yı bir kez daha öne geçirdi. Uzatma dakikalarında Afrika futbolu ve Amerika futbolu arasındaki fark çok net bir şekilde gözler önündeydi. ABD'li oyuncular kondüsyon olarak yerlerde sürünürken Ganalı oyuncular daha diri kaldılar. Uzatma bölümlerinde Appiah'ın takımı yönetişi ise görülmeye değerdi. Ataklarda kimin çıkacağını kimin kalacağını, nerde pres yapıp nerde top çevrileceğini yöneterek sanki saha içindeki bir teknik adam gibiydi.




Gayet iyi oynamasına ve grubu lider bitirmesine rağmen ABD'nin Dünya Kupası'nda daha ilerlere gitmesi içime sinmezdi. Amerika'da futbol denince akla gelen sporun farklı olmasınında bir etkeni vardır belki bu düşüncemde. Turnuvada Afrika'dan kalan tek temsilcinin yoluna devam etmesi güzel oldu. Gana genç ve dinamik bir takım. Bu maçta gördükleri kartlar sebebiyle cezalı duruma düşen oyuncuları oldu ama kulübeden gelecek adamlarında takımda sırıtmayacağını düşünüyorum. Yaptığımız Dünya Kupası anketinde en çok oyu "kazanırsa olay olacak bir takım" şıkkı aldı. Kimbilir belki de bu turnuvada olay yaratacak takım Gana'dır .



26 Haziran 2010

Dünya Kupası 2. Tur Maçları


26 Haziran – Port Elizabeth
17.00 Uruguay - Güney Kore (TRT-1)

26 Haziran – Rustenburg
21.30 ABD - Gana (TRT-1)

27 Haziran – Bloemfontein
17.00 Almanya - İngiltere (TRT-1)

27 Haziran – Johannesburg
21.30 Arjantin - Meksika (TRT-1)

28 Haziran – Durban
17.00 Hollanda - Slovakya (TRT-1)

28 Haziran – Johannesburg
21.30 Brezilya - Şili (TRT-1)

29 Haziran – Pretoria
17.00 Paraguay - Japonya (TRT-1)

29 Haziran – Cape Town
21.30 İspanya - Portekiz (TRT-1)

25 Haziran 2010

Dünya Kupası Notları #6




# Nihayet grup maçları bitti. Gayet zevksiz ve sıkıcı geçen grup maçlarının ardından Dünya Kupası'nın artık hareketlenmesi güzel futbol seyrettirmesi dileğiyle yanıp tutuşuyoruz.

# Gruplar sonunda en büyük sürpriz Fransa ve İtalya'nın elenmesi oldu. Son 2006 Dünya Kupası'nın finalistleri daha grup maçlarından turnuvaya veda etti. Böylece Dünya Kupası tarihinde bir önceki turnuvada final oynayıp bir sonraki turnuvada gruplardan elenen ilk iki takım olarak tarihe geçtiler.

# Fransa sonunda Domenech'ten kurtuluyorken, İtalya turnuvadan önce belli olduğu gibi Lippi'nin yerine Fiorentina'nın eski teknik direktörü Cesare Prandelli'yi getirecek.

# Hollanda tarihi boyunca ilk kez grup maçlarının tümünü kazanarak bir üst tura yükseldi.

# Fabio Cannavaro İtalya Milli Takımı'nı bıraktığını açıkladı.

# Luis Fabiano'nun Dünya Kupası grup maçları boyunca attığı şutların üçte ikisini golle sonuçlanrdığını biliyor muydunuz? ( Bu kalıbı kullanmasak olmazdı)

24 Haziran 2010

Vuvuzelanın Bilinmeyen Yönleri


Almanya'da bir taraftar vuvuzela ile polise saldırdığı için gözaltına alınmış. Eleman polise vuvuzela ile vurmuş. Halbuki vurmak yerine çalsa polis memuru için daha acı verici olurmuş. İşte kanıt, bu zımbırtı bildiğin suç aleti. Vuvuzelanın tüm dünyada yasaklanması için harika bir fırsat bence. Hiç vakit kaybetmeden FIFA'nın grup maçlarının ardından o özlediğimiz, beklediğimiz muhteşem kelimelerin birarada bulunduğu "bu saatten sonra vuvuzela yasaklanmıştır beyler" açıklamasını bekliyoruz.

23 Haziran 2010

Dünya Kupası Ekranı | 23.06



17:00 Slovenya - Yeni Zelanda (TRT-1)

17:00 ABD - Cezayir (TRT Haber)

21:30 Gana - Almanya (TRT-1)

21:30 Avustralya - Sırbistan (TRT Haber)

Olması Gerektiği Gibi


"Ben bir devlet başkanının resepsiyonunda smokinle dikiliyor olsam ve çamura bulanmış bir top gelse üzerime doğru, onu göğsümde yumuşatıp geri paslarım. olması gerektiği gibi."

Diego Armando Maradona

22 Haziran 2010

İnsanın İnanası Gelmiyor


Türkiye'de önce nefis süratiyle havada attığı çalımlarla gündeme geldi. Daha sonra attığı yumruklar ve darbe olmadığı halde suratını tutarak kendini yerden yere vurmalarla oturdu gündeme. O zamanda eleştirdim niye yaptığına anlam vermediğimi söyledim.

Bu sefer daha farklı çıktı karşımıza Keita, sırtında parçalı yoktu. Fildişi Sahili milli takımı formasıyla Kaka'yı attırdı maçın 87. dakikasında, hem de Brezilya 3-1 öndeyken. O saatten sonra takımın yarısına kırmızı kart göstertse ne olur orası apayrı bir konu. Bütün dünyanın takip ettiği bir turnuvada böyle futbol ahlakına aykırı hareketler yapmak, antipati toplamaya çabalamaktan başka bir şey değildir. Bunun profesyonellikle falan alakası yok. Profesyonellik bambaşka bir olaydır. Hagi çok güzel kart göstertirdi rakip futbolcuya. Çünkü Hagi profesyoneldi, kendisine faul yaptırtırdı. Fakat Keita'nın yaptığı ahlaksızlık kontenjanından değerlendirmeye giriyor ne yazık ki. Türkiye'de gönül verdiğim takımın formasını ıslatan birinin böyle yok yere kendini küçük düşürmesi çok utandırdı beni. Şu saatten sonra gelse tek başına kupalar kazansa, dünyaları baştan yaratsa, bir tarafına motor takıp havalansa boştur benim için. Çünkü samimiyetini kaybetmiştir gözümde. Bir Harry Kewell gelip taht kuruyorsa 2 senede çoğu kişinin gönlüne tamamen hissetirilen samimiyet kaynaklı bir durumdur. Aynı amaç uğruna yeşil çimler üzerinde karşılaştığı insanlara bunları yapan bir karaktere sahip biri yarın öbür gün yediği kaba neler yapmaz ki?

Dünya Kupası Nasıl Gidiyor Fabregas?


Fabregas'a sorduk Dünya Kupası nasıl gidiyor diye.. Cevabı gayet net ve açık oldu

20 Haziran 2010

Kewell'in İsyanı



"Pozisyon sırasında kolumu herhangi bir yere çekemezdim. Sabit bir biçimde durdum. Topa elle dokunmak istemedim. Göğsümle dokunmak istedim; ama hakem farklı bir açıdan gördü. Hakem benim için Dünya Kupası'nı öldürdü"

Harry Kewell

Dünya Kupası Ekranı | 20.06



14:30 Slovakya - Paraguay (TRT-1)

17:00 İtalya - Yeni Zelanda (TRT-1)

21:30 Brezilya - Fildişi Sahili (TRT-1)

19 Haziran 2010

Lyon 2010-2011 / Üçüncü Forma


Tasarımcı uyku seti dizaynı ile Lyon'un forma dizaynını karıştırmış büyük ihtimalle. Lyon forması uyku seti olurken uyku setinden Lyon forması dikilmiş gibi duruyor. Bununla sahaya çıkıp gerçekten top oynayacaklar mı? Lyon üçüncü formaya hiç ihtiyaç duymasa bari.

Dünya Kupası Ekranı | 19.06


14:30 Hollanda - Japonya (TRT-1)

17:00 Gana - Avustralya (TRT-1)

21:30 Kamerun - Danimarka (TRT-1)

18 Haziran 2010

Türk Usulü Karşılama



Günler öncesinden duyurulan şu saatte şuraya inecek duyuruları, organizasyonlar, her zamanki izdiham, tantana, gelen futbolcunun nereye geldim ben dercesine korku dolu bakışları.

Bu konuda kafama yatanı açıklama olarak Galatasaray taraftarı yaptı şimdilik. Onca yapılan organizasyonun karşılığı sahada alınamayınca ve özellikle geçtiğimiz sezon devre arası transferlerinde bu durum iyice su yüzüne çıkınca güzel bir açıklama yayınlayarak bir daha havalimanında futbolcu karşılanmayacağını bildirdi Galatasaray taraftar grubu ultrAslan. Uygulanabilir uygulanamaz ilerleyen günler gösterecektir bunu fakat açıklamada yazanlar olması gerekenlerdi. Tek temennim teorik olarak yazılanların tam anlamıyla pratiğede dökülebilmesidir.




Beşiktaş taraftarı muhteşem bir karşılama yaptı bugün Quaresma'ya. Portekizli'nin suratındaki şaşkınlık fazlasıyla belli oluyordu. O bile bu kadarını beklemiyordu tahminen. İyi mi yapıyoruz kötü mü yapıyoruz kesinlikle çok farklı fikirler atılacaktır ortaya. Fakat ben kesinlikle kötü yaptığımıza inanıyorum. Bir Özbekistan, bir Katar değiliz sonuçta, Şampiyonlar Ligi'nde, UEFA Avrupa Ligi'nde iyi kötü her sene belli noktalara ulaşabilen temsilcilerimiz oluyor. Böyle bu kadar ayağı kaldırmak ortalığı garibime gidiyor açıkçası. İsmi bilinen kariyerli futbolcuların ülkemiz liglerinde top koşturacak olması gayet güzel bir durum. Fakat asıl dikkat edilmesi gereken ayrıntı, geleceğini bu kadar kişinin bildiği adamın, gideceğini kaç kişinin bileceğidir. İşte gözden kaçırılmaması gereken nokta burasıdır. Yoksa daha nice Türk usülü karşılama yaptıklarımız sessiz sedasız ayrılıp gidecektir bu topraklardan.

Dünya Kupası Ekranı | 18.06


14:30 Almanya - Sırbistan(TRT-1)

17:00 Slovenya - ABD (TRT-1)

21:30 İngiltere - Cezayir (TRT-1)

17 Haziran 2010

Óscar Pérez Rojas

Sizce de bir Ömer Çatkıç havası yok mu adamda?

Dünya Kupası Ekranı | 17.06


14:30 Arjantin - Güney Kore (TRT-1)

17:00 Yunanistan - Nijerya (TRT-1)

21:30 Fransa - Meksika (TRT-1)

15 Haziran 2010

Dünya Kupası Notları #5


# Portekizli ve İspanyol gazetecilerden sonra Güney Afrika'da Çinli gazeteciler de soyulmuş. Gazetecilerin dizüstü bilgisayarları, cep telefonları ve paralarının çalındığı açıklanmış.

# iPhone'da yeni moda Vuvuzela uygulaması. Bu adresten ulaşabileceğiniz uygulamayı şu ana kadar 1 milyondan fazla kişi indirmiş.

# Hollanda Milli Takımı'nın otobüsü Danimarka ile yapacağı maça giderken yanlış yola sapmış ve bu sebeple stada planlanandan 30 dakika daha geç ulaşmışlar.

# İtalya Milli Takımı kaptanı Fabio Cannavaro Dünya Kupası'nın ardından milli takıma veda edeceğini açıkladı.

# Brezilya- Kuzey Kore turnuvanın 14. maçı ve iki takımında gol atarak bir takımın kazanabildiği ilk maç oldu. Bu kadar golsüz ve zevksiz bir Dünya Kupası gerçekten beklemiyordum.

Dünya Kupası Ekranı | 15.06


14:30 Yeni Zelanda - Slovakya (TRT-1)

17:00 Fildişi Sahili - Portekiz (TRT-1)

21:30 Brezilya - Kuzey Kore (TRT-1)

14 Haziran 2010

Vuvuzelalı Antreman


İsviçre Milli Takımı'nın teknik direktörü Ottmar Hitzfeld vuvuzelaya adaptasyon için ilginç bir yöntem bulmuş. İsveçli taraftarlara çağrıda bulunarak İsviçre'nin antremanına vuvuzela ile gelmelerini istemiş. Taraftarların vuvuzela ile mümkün olduğunca çok gürültü yaparak takımın vuvuzela sesine adaptasyonunu sağlamasını hedefliyormuş. Şuncacık düdüğün koskoca Dünya Kupası'nı getirdiği duruma bakın. İsviçre gruplarda ilk maçını çarşamba günü İspanya ile oynayacak adaptasyonlarını merakla bekliyoruz.

Vuvuzela Çalmak Futbol Oynamaya Benzemez



Andres Iniesta vs Vuvuzela

Dünya Kupası Ekranı | 14.06



14:30 Hollanda - Danimarka (TRT-1)

17:00 Japonya - Kamerun (TRT-1)

21:30 İtalya - Paraguay (TRT-1)

13 Haziran 2010

Milivoje Novakovič




Kendisini Köln maçlarında 2-3 kez izleme fırsatım olmuştu. Gayet iyi bir izlenim bırakmıştı bende. 1.92'lik uzun boyuna rağmen, top tekniği, top alış-verişleri başarılı. Hareketli de sayılabilir. Geçen günlerde de hazırlık maçında serbest vuruştan 2 gol atarak şaşırttı beni. Kim bilir daha görmediğimiz neleri var. Eleme maçlarında 5 golü var. Bugün Cezayir maçında bir aksilik olmazsa sahada yerini alacaktır diye düşünüyorum. Kendisi benim sürpriz adaylarımdan. Kariyerini Avusturya takımlarında geçirdikten sonra Bulgaristan aktarmalı olarak Köln'e geliyor. 2006'dan beri de bu takımda. Performansı da gayet başarılı. 108 maç, 51 gol. Yaşı maalesef genç değil. 31 yaşında kendisi. Bir ihtimal bu turnuva ona son bir transfer kapısı açabilir. Almanya'da Avrupa'ya oynayan bir takıma sıçrama yapabilir. İzleyip göreceğiz.

Dünya Kupası Ekranı | 13.06



14:30 Cezayir - Slovenya (TRT-1)

17:00 Sırbistan - Gana (TRT-1)

21:30 Almanya - Avustralya (TRT-1)

Bu Sefer Olmuş

1930 Dünya Kupası Bolivya Milli Takımı




2010 Dünya Kupası Uruguay Taraftarları

Kahin Casillas




Casillas Kupa öncesi İngiltere'nin kalecilerinin bu sezon oynadıkları kulüplerde hiçbir büyük turnuvada yer almadıkları için İngiltere'nin Dünya Kupası'nda zorlanacağına dair bir açıklama yapmıştı. (Bkz : Dünya Kupası Notları #4) Robert Green daha ilk maçtan Casillas'ın yüzünü kara çıkarmayacak bir gol yiyerek İngiltere'nin ilk grup maçında sahadan beraberlikle ayrılmasına sebep oldu. Fakat Robert Green'in yediği bu golü görünce benim aklıma Casillas'ın yaptığı bir diğer açıklama daha geldi. Adidas'ın kupa için tasarladığı top olan Jabulani için " Yeni top plaj topuna benziyor" demişti Casillas. Dünya Kupası'nı canlı izleme şansına sahip olanlara rica etsekte kendisine bir an evvel ulaşıp "Dünya Kupası'nı kim kazanır?" diye bir sorsalar.

12 Haziran 2010

Çift Saatli Maradona


Yazıya dalmadan önce hazır resime yakınken Maradona'nın kollara bir dikiz yapıyoruz. Evet Maradona'nın kolunda 2 saat var. Saatler Hublot Special Edition Limitli, linke tıklarsanız saat hakkında daha ayrıntılı fotoğraflara ve bilgiye ulaşabilirsiniz. Daha önce IWC'nin Zidane için ürettiği bir saatten bahsetmiştik. Fakat bu saati gördükten sonra IWC Zidane ikinci planda kalmıştır benim için şu saatten sonra varsa yoksa Hublot Big Bang "Maradona".

Gelelim çift saat mevzusuna Maradona yurtdışı seyahatlerinde devamlı çift saat takarmış. Birini seyahat ettiği ülkenin yerel saatine göre ayarlarmış, diğeri ise Arjantin yerel saatine göre ayarlıymış. Diego Armando Maradona olmak kolay bir iş değil anlayacağınız.

Dünya Kupası Ekranı | 12.06



14:30 Güney Kore - Yunanistan (TRT-1)

17:00 Arjantin - Nijerya (TRT-1)

21:30 İngiltere - ABD (TRT-1)

11 Haziran 2010

Bu Vuvuzela İle Kupa Bitmez Arkadaş!



''Taraftar yeterince çok vuvuzela çalmadı. Umarım gelecek maçta daha çok çalarlar. Yeterli olamadılar, sanki Meksika evinde oynuyor gibiydi. Daha fazla ses çıkaran taraf Meksikalılar'dı. Seyirci 12. adamımız olmalı. O vuvuzelaları çalmalılar''

Khune (Güney Afrika Kalecisi)

Blogger Şablon Tasarımcısının Bloga Yaptıkları


Blogger Şablon Tasarımcısı diye bir yenilik eklemiş. Benim de ne zamandır blogun temasını değiştirmeye niyetim vardı fakat kafama uygun bir şey bulamıyordum bir türlü. Bu şablon tasarımcısını kurcalarken nedir ne değildir diye, amacıma da ulaşmış oldum aşağı yukarı. Ortaya çıkan sonuç budur, birkaç güne gözümüze takılanların düzeltilmesiyle tam anlamıyla oturur yeni şekil şemal. İyi, kötü, güzel, çirkin bütün yorumlarınıza açığız.

Kondisyon Biter Teknik Bitmez

Dünya Kupası Ekranı | 11.06




17:00 Güney Afrika- Meksika (TRT1)

21:30 Uruguay- Fransa (TRT1)

10 Haziran 2010

Transfer Kazanı Kaynama Başladı


1 Eylül 2010'a kadar sürecek olan 2010-2011 sezonu birinci transfer dönemi bugün resmi olarak başladı. Bu başlangıçla birlikte tüm dünyada transfer kazanı da hızlı bir şekilde kaynamaya başladı.

Ülkemizden başlayacak olursak günün en ilgi çekici haberi Fenerbahçe'nin Stoch transferi oldu. Gazetelerde günlerdir Galatasaray ve Fenerbahçe için yazılan 21 yaşındaki sol açık resmen Fenerbahçeli oldu. Henüz transfer ücretiyle ilgili net bir açıklama gelmese de ortada 9 milyon euro bonservis bedeli ödendi tarzı söylentiler dolaşıyor. Günün ikinci haberi ise Beşiktaş cephesinden geldi, Alman teknik direktör Bernd Schuster ile 2 yıllık anlaşmaya varıldığı açıklandı. Borsa'ya yapılan açıklamada Schuster'e yıllık 2 milyon 600 bin euro verileceği açıklandı. Spor basını 2'de 2 yaptı demek isterdim ama hergün gazetelerde o kadar çok isimler dönüyor ki şu transferleri tutturamamak mucize olurdu herhalde. Diğer taraftan resmi olarak açıklanan transferlerde; Bucaspor, Portekizli kaleci Carlos Fernandes ile 2+1 ve Senegalli golcü Victor Mendy ile 1+1 yıllık sözleşme imzaladı. Kasımpaşaspor Kulübü, Manisaspor'da forma giyen Ersen Martin'i 2 yıllığına kadrosuna kattı. Gaziantepspor, Ankaragücü'nden defans oyuncusu El Yasa Süme ile 1 yıllık anlaşma sağladı. Trabzonspor Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'dan aldığı kaleci Bora Sevim ile 5 yıllık sözleşme imzaladı. Bursaspor Fenerbahçe`nin sol kanat oyuncusu Gökçek Vederson ile 3 yıllık anlaşma sağladı.





Rotamızı yurtdışına doğru çevirirsek eğer günün en dikkat çekici açıklaması İtalya'dan geldi. İnter'de Mourinho'dan boşalan koltuğa Rafael Benitez'in getirildiği açıklandı. 2012'ye kadar İnter Benitez'e emanet, Liverpool'un durumu ne olur bu saatten sonra orası tam anlamıyla karanlık. İtalya'dan başladık İtalya'dan devam edelim, AS Roma eski İnterli Adriano ile seneliği 5 milyon euro olmak koşuluyla 3 yıllık anlaşma yaptığını açıkladı. Adriano Serie A'ya geri dönüyor, eski günlerine de geri dönerse tadından yenmez. David Villa'nın Barcelona'ya transferi ile golcü ihtiyacı olan Valencia bu durumu Getafe'den Roberto Soldado'yu transfer ederek giderdi. Soldado Valencia ile 4 yıllık sözleşme imzaladı.

08 Haziran 2010

Irkçılık Karşıtı Maddeler


David Villa'nın transferinin iç yüzünde transferin uyandırdığı yankı kadar yankı uyandıracak maddeler varmış, haberimiz yok. David Villa'nın kontratında ırkçılık karşıtı maddeler bulunuyormuş. İlk kez bir Avrupa kulübü transfer sözleşmesinde bu tarz maddelere yer vermiş, bu kulübünde Barcelona olması beni pek şaşırtmadı açıkçası. Ayrıca Barcelona bundan sonra yapacağı bütün transferlerde sözleşmelerde bu tarz maddelere yer vermeye karar vermiş. David Villa'nın sözleşmesinde yer alan maddelere göre; Villa hiçbir şekilde ırkıçılık anlamı taşıyacak mesajlar ve semboller taşımayacak ve bu tarz olaylarda yer almayacak. Bu durumda bize de We are all Eto'o demekten başka bir şey kalmıyor sanırım. Sonuçta ırkçılık futbol sahalarında olmaması gereken bir durum ve bu durumun oluşmaması için çaba göstermek, buna dikkat çekmek gayet şık bir hamle.

07 Haziran 2010

Mutluluklar Frank Rijkaard



Frank Rijkaard bugün 2. kez dünya evine girdi. Rijkaard uğruna ilk evliliğini sonlandırdığı, çocuklarının bakıcısı olan Stephanie Rucker ile olan birlikteliğini resmiyete döktü. Kendisine mutluluklar dileriz.

Şu saat oldu resmi sitede konuyla ilgili tek bir haber veya tebrik yok. Çoğu magazin sitesine düşen bir haber olmuş bu durum. Hatta eski Barcelona teknik direktörü ile başlayan birçok haber var yabancı magazin sitelerinde. Fakat resmi sitenin durumla ilgili alıp veremediği nedir ki acaba iki satır yazıyı esirgemiş Galatasaray A Takımı Teknik Direktörü sıfatını taşıyan bir kişi için. En yakın örneği daha sıcaklığını kaybetmemişken hemde.

06 Haziran 2010

Dünya Kupası Notları #4


# Giovani Dos Santos, kardeşi Jonathon Dos Santos'un Meksika kadrosunda yer bulamamasına tepki göstermiş. O yoksa bende yokum demeye getirmiş Giovani işi. Jonathan'da bir daha Meksika kadrosunda yer almamaya karar vermiş. Şunlara bak sen bulunmaz hint kumaşı sanki ikiside.

# Arjantin hükümeti, Dünya Kupası maçları öncesinde Güney Afrika'ya 800 kişilik holigan listesi vermiş. Yapılan açıklamada, bu listede yer alan kişilerin vereceği desteğin herhangi bir faydası olmayacağı belirtilirmiş. Asıl bomba bundan sonra bu listede ismi bulunan 30 kişinin Arjantin Milli Takımı'yla birlikte Güney Afrika'ya götürüldüğü iddia edilmiş Arjantin basını tarafından.

# Casillas İngiltere'nin kalecilerine vermiş veriştirmiş. Portsmouth oyuncusu David James, West Ham oyuncusu Robert Green ve Manchester City oyuncusu Joe Hart'ın bu yıl hiçbir büyük turnuvada oynamadığına dikkat çeken Casillas böyle büyük bir turnuvaya bu kalecilerle çıkacak İngiltere'nin zorlanacağına dikkat çekmiş.

# Sakatlıkların ardı arkası kesilmiyor demiştik. İş iyice çığrından çıktı. An itibariyle turnuvada yer alamayacak futbolcular; Micheal Ballack, Rio Ferdinand, Michael Essien, John Obi Mikel, Lassana Diarra, David Beckham, Rene Adler, Simon Rolfes, Christian Traesch, Heiko Westermann, Miroslav Karhan, Didier Drogba, Arjen Robben, Andrea Pirlo, Harry Kewell, Tim Brown, Humberto Suazo. Neredeyse bir takım çıkıyor sanırım.

# İspanya'nın kupadaki penaltıcısı belli oldu : David Villa. Barcelona bu transferi dünya kupasından önce bitirerek büyük akıllılık yaptı.

# Dünya Kupası'nın ilk 16 maçının hakemleri belli oldu. Kupanın açılışını yapacak hakem, Meksika ve Güney Afrika Cumhuriyeti arasında yapılacak karşılaşmada, Özbek Irmatov olacak.

# Nijerya ile Kuzey Kore arasında oynanan hazırlık maçı öncesinde kapıların açılmasının ardından çıkan izdihamın ardından 20 kişinin yaralanması kupaya az bir zaman kala güvenlik hakkında kafalarda soru işareti oluşmasına neden oldu. Böyle bir maçta bu tarz bir olay oluyorsa yarın öbür gün final maçında veya uzağa gitmeden iddialı bir grup maçında neler olabilir diye düşünmeden edemiyor insan.

Samimiyet!?


''Ben Bursaspor'un 2012 yılına kadar sözleşmeli futbolcusuyum. Transferde kulübün menfaatlerine göre hareket ederim, ama Barcelona'ya bile gitsem Bursaspor'dan ayrıldığım için üzülürüm''

Sercan Yıldırım

03 Haziran 2010

Maradona vs Uğur Tütüneker



Bu Maradona niye giderek Uğur Tütüneker'e benzemeye başladı? Yoksa herşey benim hayal gücüm mü?

2. Bank Asya 1. Lig Spor Ödülleri

Bu sene 2.si düzenlenen ödüller sahibini buldu. Karabükspor'la Bucaspor yılın takımı, Yasin Avcı ise yılın sporcusu seçilmiş. Galatasaray'ın yeni transferlerinden Musa Çağıran yılın genç yıldızı olurken, Mehmet Batdal da sezonun 11'inde kendisine yer buldu. Anıl Karaer ise geçen sene Ferhat Öztorun'dan sonra kadronun 2. Galatasaray çıkışlı sol beki olarak seçilmiş. Ödüllerin tamamı şu şekilde:

Yılın Takımları: Kardemir Karabükspor, Bucaspor

Yılın Teknik Direktörü: Yücel İldiz (Kardemir Karabükspor)

Yılın Sporcusu: Yasin Avcı (Kardemir Karabükspor)

Yılın
Genç Yıldızı: Musa Çağıran (Altay)

Yılın Gol Kralı: Yasin Avcı (Kardemir Karabükspor)

Yılın Yabancı Oyuncusu: Emmanuel Emenike (Kardemir Karabükspor)

Play-Off Yıldızı: Ramazan Kahya (Konyaspor)

Vefa Ödülü: Branimir Poljac (Konyaspor)

Fair Play Ödülü: Boluspor

Yılın 11'i: Tolgahan Acar (Adanaspor), Ömer Hacısalihoğlu (Konyaspor), Anıl Karaer (Adanaspor), Muhammet Özdin (Kardemir Karabükspor), Veli Kızılkaya (Bucaspor), Fevzi Özkan (Adanaspor), Kıvanç Karakaş (Karşıyaka), Bekir Yılmaz (Bucaspor), Şenol Akın (Kardemir Karabükspor), Yasin Avcı (Kardemir Karabükspor), Mehmet Batdal (Bucaspor).

Teknolojinin Hayatımızdaki Yeri

02 Haziran 2010

Ribery'nin 2. Kazığı


Tamam, hayaldi belki. Kabul ediyorum ama hayali bile güzeldi. Belli de olmazdı gerçi. Ne imzalar görmüştük biz. Adeta ilaç gibiydi bize. İster ortaya Elano'nun yanına koy, İster Sabri'nin yerine, ya da Keita yokken açığa. O oynamadıkça bir yandan sevinmiştim hep. Sözleşmesi de bitiyordu ya. Gerçi Hamit gibi adam kolay kolay boşta kalmazdı ya. Epey talibi olacağı belliydi. Hatta Atletico -Kısmetico- Madrid'in ciddi şekilde ilgilendiği söylendi. Yine de bir umut bekledik haziranı. Ama Ribery'nin yokluğunda bulduğu şansı iyi değerlendirdi Hamit. Bayern için ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu gösterdi kritik karşılaşmalarda. Yedek kaldığında huzursuzluk çıkarmadı. Joker gibi nereye koyulsa elinden geleni yaptı ve imzayı attı bugün. Bu da bizi ortada bırakıp giden Ribery'nin bize 2. kazığı oldu herhalde.

GQ | Harry Kewell