16 Şubat 2008

Federasyon Kimlere Emanet


Merak ettim kimdir bu Hasan Doğan diye ekşi ye şöyle bir göz attım nedendir bilinmez bir karamsarlık kapladı içimi.. Türk futbolu ve futbol federasyonu kimlere emanet?

# 1991-1998 yılları arasındaVatan Anadolu Lisesi müdürlüğünü yapan şahıstır.Sonradan geçtiği Nişantaşı Kız Lisesi' nde, depremzedeleri okula alması gerektiği halde parasal mevzuları bahane edip ertelediği/almadiği gizli kamerayla saptanıp, televizyonda afişe edilmiş insandır aynı zamanda...

# Vatan Anadolu Lisesi müdürlüğü yaptığı dönemde -ki kendisi aynı zamanda bu okulun neredeyse kurucusudur ve kendi yazdığı bir okul marşı vardır- Trabzonlu olması sebebiyle okulun amblemine bordo-mavi renkleri yerleştirmiş, bir dönem tüm okulu bordo-maviye boyatmıştır. Bir süre müdür kimliğiyle güzel yazı derslerine girmiştir. müdürün girdiği dersten bir sonraki dersin beden eğitimi olması ise bir dönem boyunca sınıfta soyunup giyinme sürecini aksatmış, o zamanlar bütün hafta beklenen beden derslerine erkek tayfasının gecikmeli olarak katılmasına sebebiyet vermiştir.

# Geçtiğimiz federasyon seçimlerinde Türkiye Cumhuriyeti başbakanının desteğine rağmen seçilememiş, (hala nasıl bir ülke olduğumuzun da kanıtıdır aslında) bu seçimlerde ise klüpler birliğinin de desteğini aldığı düşünülürse federasyon başkanı seçilmesi kesinleşmiş insan. seçildiği anda da Türk futbolu da herşeyiyle AKP'nin emrinde olacaktır.

Hasan Doğan Kimdir?


Hasan Doğan, 1956 yılında Kastamonu'nun Abana ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini İstanbul'da yapan doğan, 1979 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi makine mühendisliği bölümünü bitirdikten sonra 1979-1980'de İngiltere'de lisan eğitimi aldı. 1981-1988 arası Koç Holding bünyesindeki Beldesan firmasında pazarlama koordinatörü olarak görev alan doğan, 1988 yılında kurucusu olduğu Ramsey'in genel müdürlüğü görevini üstlendi. Aysel Doğan ile evli olan ve Zeynep ile Selim adlı iki çocuğu bulunan Hasan Doğan, halen Ramsey Giy. San. Tic. A.Ş yönetim kurulu üyeliği, Gürmen Giy. San. Tic. A.Ş yönetim kurulu üyeliği, Kip-teks Konf. İmalat Paz. San. Tic. A.Ş yönetim kurulu başkanlığı, Star medya yayıncılık yönetim kurulu üyeliği görevlerini yürütüyor.

Türkiye o'nu önce başbakan erdoğan'ın yakın arkadaşı olarak tanıdı. Başbakan Erdoğan ve ailesi Ekinlik Adası'ndaki tatillerinde Hasan Doğan'ın eniştesi Remzi Gür'ün villasında kalıyorlar. Hasan Doğan'ın ablası yine başbakanın bir başka yakını Remzi Gür ile evli. Remzi Gür başbakanın çocuklarına yurtdışındaki okul masrafları için burs veren Ramsey firmasının sahibi. Dışişleri Bakanı Ali Babacan`ın baldızı Didem Yurter, Remzi Gür'ün oğlu Ömer Gür ile evli. Hasan Doğan aslında Kastamonulu.Bir yaşındayken İstanbul'a geldi. Annesi ev hanımı baba ise ağaç işi imalatı yapıyordu. İstanbul'da makine mühendisliği okudu. Okulu bitirdikten sonra Londra'ya gitti. Türkiye'ye döndükten sonra eniştesi Remzi Gür ile elektronik işine girdi. Başarılı olamadı. Daha sonra Koç Holding'e bağlı beldesan'da çalışmaya başladı. Özallı yıllarda eniştesi Remzi Gür'ü ikna ederek Ramsey'i kurdu. Bugün halen başbakan Erdoğan'ın üzerinde gördüğümüz ceketleri üreten Ramsey firmasının ortağı. Levent Bıçakçı fedarasyonunun asbaşkanıydı. Bir dönem Haluk Ulusoy'un yakın arkadaşıydı. Futbol camiasıyla o'nunla olan arkadaşlığıyla sayesinde tanıştı. Ama son dönemde araları bozuldu. Haluk Ulusoy, “başbakan ile aramı o bozdu” dedi. Hasan Doğan'ın futbolla olan bağlantısı bugüne kadar hep Akp'nin futbola olan müdahalesi olarak yorumlandı. Bir önceki futbol federasyonu seçimlerinde adaylığı gündeme gelmişti ama olmadı.

Hiç yorum yok: