15 Eylül 2008

Bir Mourinho Klasiği



“I thought Tedesco was dead with all that rolling around, but he managed to recover and play in the second half.”


Jose Mourinho maç sonu açıklamasıyla yine dikkatlari üzerine toplamış. Catania maçından sonra Ali Sulley Muntari'nin kırmızı kart gördüğü pozisyonla ilgili bu yorumu yapmış haksız da sayılmaz. Tedesco da Yeşilçam'daki artistlere taş çıkartırcasına bırakıvermiş kendini yere.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

o değilde herif daha nerdeyse 6 aydır italyada adeta italyanca şakıyo. bizim fato 2 sene kaldı italyada beyaz şovda gördük nasıl konuşamadığını :)

MithrandiR dedi ki...

Türkiye'ye gelen hangi yabancı teknik direktör Türkçe konuşabiliyor kaç tanesi öğreniyor Türkçe'yi bunu da sorgulamak gerekiyor. Veriyorlar yanına tercümanı oturup tercümanı dinliyoruz. Kafasına göre yorumluyor adamın söylediklerini.

Adsız dedi ki...

bilmem dil bilimi üzerine ne kadar çalıştın ama türkçe öyle öğrenilmesi kolay bir dil değil. ayrıca benim söylemek istediğim şey bir şeyi yapabiliyorsan en iyisini yap yapamıyorsan da al yanına bir tercüman hiç değilse. " i dont want look back i want look front" "in the tabele" " big okazyon"falan gibi tarzanca cümleler kurma.

MithrandiR dedi ki...

Senin derdin dille falan değil bildiğin Fatih Terim'le anlaşılan. Mourinho Portekizli İtalyanca'yı öğrenmesi daha kolay birbirine yakın diller. Türkçeyle İtalyanca veya İngilizce arasında bu tarz bir bağ bulunmamakta. Haliyle senin Mourinho ile Terim'i karşılaştırman da bu sebeple eşit şartlarda bir karşılaştırma olmaz.

Adsız dedi ki...

aslına bakarsan benim sorunum 2000 yılından sonraki fatih terimle. gene gün aynı şeyi tanju çolak da söyledi. 2000 den önce herkesi kucaklayan sevgiyle yaklaşan bir fatih terim vardı. 2000 den sonra birden değişti dedi. yani sen rakibe tekme attı diye şifoyu kovacaksın sağa sola el kol yapan oyuncuyu kovmayacaksın. eski fatih terimi bildiğim için bu terimi hazmedemiyorum.