11 Eylül 2008

Vurun Abalıya


Duruşunu, başarılarını hazmedemeyen bazı insanlar her fırsatta alaşağı edebilmek maksadıyla fırsat kolluyorlar. Yeri geliyor kendisine yeri geliyor ailesine saldırıyorlar ama yılmadan usanmadan devamlı olarak amaçlarına ulaşabilmek adına çabalıyorlar. Her maçtan kendilerine bahaneler çıkaran, alternatifi çok Türkiye Milli Takımı'nın oluşturulması esnasında her çıkarılan kadroya kulplar takan bu insanlar bu sefer son Belçika maçında yaşanan olayları fırsat bilip hedeflerine ulaşabilmek amacıyla üstlendikleri göreve son sürat devam etmekteler. İsmi lazım değil bir spor yazarına küfürler savurduğu, Belçika Milli Takım teknik direktörüne aynı şekilde küfürler savurduğu yazılıp çiziliyor medyada. Hepimiz insanız durduk yere karşısına gelene küfürler yağdıran bir tane insan evladı var mı aranızda? Ortada hiçbir olumsuz durum yokken, hiçbir tahrik edici laf, söz, hareket yokken mi yapıyor bu insan bu davranışları? Belçika teknik direktörünün yaptığı tahrik edici hareketler ortadayken dahi kendi evladını ortaya atarcasına yazılıp çizilenler gerçekten iç acıtıcı. Türk medyasının bu hallerde bu ellerde olduğunu görmek ise daha da can yakıcı.


"Yel kayadan ancak toz alır. Başka bir şey alamaz. Benim de yalnızca tozumu alabilirler"

Fatih Terim

20.12.2003

( Elazığ- Galatasaray Maç Sonu Açıklaması)

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Hangi başarı allah aşkına?? Galatasaray ın lig şampiyonluğu 4 sene üst üste başka bir de uefa kupası?? Sonra yerine gelen antrenörü alaşağı etmek için elindne geleni yapmalar, rakip futbolcunun ayağına vurması için işaret göndermeler, rakip tribüne el hareketi yapmalar, türkiyeye ali lukunkuları felipeleri tamasları getirip cebini doldurmalar, en ufak eleştirde anabacı sövmeler, ben ders almam ders veririm demeler, italyadan tekme tokat kovulmalar yerine gelen adamın 2 tane şampiyolar ligi alması. bu mu başarı?? fatih terim türk futbolu için zamanında iyi işler yapmıştır karşılığınıda almıştır şimdi aynı hızla ayrılmalıdır...

Adsız dedi ki...

ayrıca isviçreli futbolcuya bir tekme attı diye mehmet özdileği kovabiliyor, o kavgayı başlatan dahası basın tribününe el kol hareketi yapan adamı hala yanında tutup bir de kaptanlık veriyor.. helal olsun fatihime be.. alsansın aslan... sadece küfrtekle klasaydın daha önce yaptığın gibi, bir de kafa atsaydın osman tamburacıya...

MithrandiR dedi ki...

Hangi başarı demişsin iyi güzelde o saydıklarının yanına yaklaşan bir teknik direktör daha var mı bu ülkede? Avrupa'da çalıştırdığı takımlar ortada ordan ayrılma sebepleri ortada.. Milli takımla gerçekleştirdiği ilkler ortada daha napmasını istiyorsunuz ki?

Adsız dedi ki...

milli takımda gerçekleştirdiği başarının daha üstünü şenol güneş gerçekleştirdi. adamı itin götüne soktular karizması yok diye.. karizma küfretmekse, karizma sürekli gerilim yaratıp olay çıkarmaksa şenol güneşin karizması yoktu.

Zico - Şampiyolar ligi çeyrek finali
Mustafa Denizli- Şampiyon klüpler kupasında yarı final

Mircea Lucescu - Uefa Süper Kupası 1 Şampiyonlar ligi çeyrek finali ve her katıldığı şampiyonlar liginde gruptan çıkma başarısı. ki lucescu bunun bir kısmını florquin perez gibi adamlarla yaptı. Daha da uzar gider bu liste..

fatih terim hangi şampiyolar ligi grubundan çıktı bir üst tura? son sene uefaya kaldık o kadar. yani biraz gerçekleri görelim fatih hoca milandan kovuldu yerine gelen ancelottinin neler yaptığı ortada aynı takımla... 2006 dünya kupasında biz nerdeydik??? Gerçekten yokmuş bu ülkede fatih terim kadar başarılısı...

MithrandiR dedi ki...

Şenol Güneş başarılı oldu. Ne yaptı Hagi'nin Popescu'nun Taffarel'in yerine adam monte etti. 2002 dünya kupasında başarı gösteren kadro 2000'de başarılı olan kadro ile örtüşmekte zaten.

Milan'dan kovulma sebebine gelince yine karakterinden kaybetti Berlusconi'nin kadro üzerinde istedikleri olmayınca Fatih Terim ben bildiğimi yaparım sen benim işime karışamazsın restini çekince yollar ayrıldı.

Zico, Lucescu karşılaştırmaya girmez. Yerli teknik direktör bazında rakipsiz olduğu benim görüşüm. Mustafa Denizli'de Lig TV'de yorumculuk yapıyor şu an orası keşfetmiş onu. Lucescu'ya şu ülkede yapılan haksızlık kimseye yapılmış mıdır acaba onu da çok merak ediyorum.