21 Mayıs 2009

2009 UEFA Cup Winner : Shakhtar Donetsk


SHAKTAR DONETSK 2-1 WERDER BREMEN

Hakem: Luis Medina Cantalejo (İspanya)
Yardımcı Hakemler: Jesus Calvo Guadamuro (İspanya) - Roberto Diaz Perez Del Palomar (İspanya)
Dördüncü Hakem: Alfonso Perez Burrull (İspanya)
UEFA Delegesi: Gerhard Kapl (Avusturya)
UEFA Hakem Gözlemcisi: Sergey Zuev (Rusya)

Shakhtar Donetsk: Pyatov, Kucher, Fernandinho, Jadson (112' Duljaj), Ilsinho (100' Gai), Luiz Adriano (89' Gladkiy), Lewandowski, Willian, Rat, Chygrynskiy, Srna
Yedekler: Khudzhamov, Ischenko, Chyzhov, Moreno
Teknik Direktör: Mircea Lucescu

Werder Bremen: Wiese, Boenisch, Naldo, Baumann, Fritz (95' Pasanen), Rosenberg (78' Hunt), Mesut, Prodl, Frings, Pizarro, Niemeyer (103' Tziolis)
Yedekler: Vander, Tosic, Vranjes, Harnik
Teknik Direktör: Thomas Schaff





- Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı'nın Asya Kıtası'nda yer alması nedeniyle, Werder Bremen-Shakhtar Donetsk finali Avrupa Kıtası dışında oynanan ilk final olarak tarihe geçti.

- 420'si basın tribününde, 120'si de sahada foto muhabiri olmak üzere toplam 540 medya mensubu karşılaşmayı takip ederken, saha dışı ve saha içi televizyon yayınları için de 450 kişi görev yaptı. Şükrü Saraçoğlu Stadı'ndaki UEFA Kupası finali tam 63 ülkede naklen yayınlandı.
Televizyonların yanı sıra uluslararası 30 radyodan da naklen verilen karşılaşmada, naklen yayın için 29 kamera kullanıldı.

-UEFA Kupası finalinde maçın adamı olarak Shakhtar Donetsk'in Brezilyalı futbolcusu Jadson seçildi.

- Shakhtar Donetsk, İstanbul'daki finalde UEFA kupasını müzesine götürmeyi başarırken, bu kupa aynı zamanda Ukrayna takımlarının elde ettiği ilk UEFA kupası olarak da tarihe geçti.

Hiç yorum yok: