12 Temmuz 2010

DK Final | Hollanda : 0 İspanya : 1



Dünya Kupası finali beklentilerini karşılamayan bir mücadele olsa da bu turnuva için fazlasını beklemek hayalden öteye geçmezdi. Turnuva boyunca İspanya'nın oynadığı maçlar doğrultusunda beklenildiği gibi final az gollü bir şekilde sonuçlandı. Kupayı şu takım haketti demek zor. İki takımda maç boyunca bu da kaçmaz denecek cinsten pozisyonlar yakalasa da 90 dakika başladığı gibi bitti. Telafisi olmayan bir mücadele olması sebebiyle iki takımın temkinli oyunu topun orta yuvarlak civarında sıkça vakit geçirmesiyle son buldu. İspanya'nın güçlü orta sahasının direncini kırma çabası Hollanda'ya bol sarı kart olarak döndü. İlk yarı da de Jong'un yaptığı hareketle 10 kişi kalma tehlikesi atlatan Hollanda'nın 90 dakikayı kırmızı kart görmeden bitirmesi bile büyük bir başarıydı.


6 sarı kart ile uzatmalara giren Hollanda'nın düşen kondüsyonunun da etkisiyle 10 kişi kalması kaçınılmaz oldu. Tam maçın penaltılara gideceği fikrini kabullenmişken sahneye çıkan Iniesta finale noktayı koydu. Herkes bu kadar sarı kart görmüşken ben Jorgue uğruna görmüşüm çok mu diyerek gol sevinci esnasında formasını çıkardı ve formasının altına vefat eden eski Espanyol kaptanı Jarque için yazdığı "Dani Jarque her zaman bizimle" mesajını tüm dünyayla paylaştı.


Uzatmalar dahil kalan 5 dakika Hollanda'nın ortalığı toparlamasına yetmeyince İspanya duble yaparak 2008 Avrupa Şampiyonluğunun ardından 2010 Dünya Kupası'nı da kazandı. Hollanda Dünya Kupası'nda üçüncü kez çıktıgı final maçında üçüncü kez kaybederken, İspanya tarihinde ilk defa Dünya Şampiyonu oldu.

Hiç yorum yok: