04 Kasım 2008

Al Gülüm Ver Gülüm


Bursaspor'dan istifa eden Samet Aybaba Gençlerbirliği'nin başına geçti. Denizlispor'da Ali Yalçın'ın istifasıyla boşalan teknik direktörlüğü görevine Gençlerbirliği'nden istifa eden Mesut Bakkal getirilmek isteniyormuş. Güvenç Kurtar'da Bursaspor'un başına geçti bu arada.  Anadolu kulüpleri arasında güzel bir al gülüm ver gülüm havasında teknik direktör değişimi gerçekleşiyor. Şimdi bir furya koptu gidenler gitti kalanlar kaldı, ilk devrenin sonunda bir furya daha kopar bir daha havalandırılır teknik direktörler. Sonra Anadolu'dan niye şampiyon çıkmıyor sesleri yükselir lig sonuna doğru. Ortada olan belli başlı 25-30 adamı 15 takımda döndüre döndüre ordan oraya gezdirirsin 3-5 ayda bir Anadolu'dan değil şampiyon ilk 3 bile zor çıkar, bu tribünlerde daha çok bekler durur şampiyon olabilmek için.

Konu Dışı : Güvenç Kurtar bir dönem aldığı takımı düşürmesiyle dillerdeydi, bu sefer  Bursa macerasındaki performansını merakla bekliyorum.

4 yorum:

ziggytheking dedi ki...

O tribünler bu ülkeye tribün kültürünü de getirdi be hocam. Hepimiz vitaminken Amigo Orhan vardı. Bankasya ligine yükselmek için 20.000 kişiyle Ankara'ya bir çarşamba günü akan siyah-kırmızı bir Es-Es selinin resmidir o kullandığın da. Biz o kadar bağlıyız da hepiniz "Fark yeriz!" diye yarınki Arsenal maçınızı es geçmişsiniz. Hangi taraftar daha bağlı takımına? 5 yiyince maçını es geçen mi, 2.lige yükselmek için 20.000 kişiyle deplasman yapan mı? Bari ayıp etmeseydin de belirtseydin. Sadece Dedelerinizi, Çamaşır makinesi çıkan golcülerinizi yazın bir zahmet. İzmit'i geçip Anadolu'ya el atmayın. Bırakın bize biz yeterik!

MithrandiR dedi ki...

Yarın ki maçınızı es geçmişsiniz -ki biraz bekleseydin biten anketle ilgili yazı gelecekti hemen arkasından-diye bir cümle kurmuşsunuz. siz biz demişsiniz yarın bir Türk takımının mı maçı var yoksa sizden olmayan birinin mi öncelikle o konuyu aydınlatırsan sevinirim. Ayrıca okuduğunu doğru anladığını da tahmin etmiyorum. Orda ifade edilen tribünlere yazık olduğu küçük hedefler doğrultusunda ilerlenip bir ticarethane şeklinde kafadakilerin kazanç sağladığı kulüp sistemleri yerine şampiyonluğa oynayan hedefli kulüpler yaratılması gerektiğidir. Bahsettiğin tribün kültürünü getirme muhabbetlerine zaten hiç girmeyeceğim sen fazlasıyla iddialı bir söylem olduğunun zaten farkındasındır.

ziggytheking dedi ki...

Tribün kültürünü Eskişehir getirmiştir diyen Mehmet Demirkol'du pazar akşamı. Bloglarla ilgilenen kesim olarak çok genciz, bilmiyoruz Amigo Orhan'ı, Kırmızı Şimşekleri falan tabi. Normaldir.

O bahsettiğiniz şampiyonluğa oynayan ve hedefi olacak Anadolu kulüplerinin bu İstanbul ve boyalı basın/Lig tv merkezli sistemde yaşatılmayacağını 6 yaşındaki çocuk da gözü kapalı söyleyecektir.

"Türk takımı" ve "Avrupa'da Türk takımı tutmak" gibi abeslerle iştigalleri toplum olarak çok daha önce bıraktık sanıyordum. Emirates'te bir Kuddusi faciası olmayacak misal. Bölücüymüşüm gibi davranmayın şimdi. Bu ülkede bu ayrımı çok daha önce başlatan Ömer Çavuşoğlu idi. Benim siz-biz muhabbeti yapmam Fenerbahçe'nin %86 gruptan çıkamayacağını gösteren anket sonucunu haksız mı kılıyor? Avrupa'da Türk takımı tutmuyorum, Emre'nin kaptan olduğu bir Milli takımdan hazzetmiyorum. Başarının parıldayan yüzü bazı lekeleri örtmeye yetmiyor maalesef.

Ve son olarak mizaç olarak sertsem kusuruma bakmayın. Sabahtan beri aynı bu teknik direktör ve Anadolu'dan şampiyon çıkmaz muhabbeti. Yoksa fikirlerin çarpışmasından memnuniyet duyarım haberiniz olsun :)

MithrandiR dedi ki...

İnan Avrupa'da da oluyor facialar uzağa gitmeye gerek yok dün geceki Liverpool-Atletico Madrid maçı adamlar deplasmanda 3 puandan oldu Liverpool'a uzatmalarda çalınan yokyere bir penaltı yüzünden. Ayrıca Anadolu takımları belirli yerlere gelirse ne Lig Tv dayanabilir ne boyalı basın geçen seneki Sivasspor örneğini verebilirim bunada bu örnekler niye çoğalmasın ki. Anadolu takımları azcık programlı hareket etseler inan zor bir durum değil bu. Ayrıca mizaçın sert olması olmaması problem değil kalpler bir olsun saygı çerçevesinde birbirimize hitap ettikten sonra fikirlerin çarpışması güzeldir =)