12 Ağustos 2009

Football Manager 2010


LONDON (12 Ağustos 2009) – Sports Interactive ve SEGA Europe Ltd. bugün PC, Apple ve PSP kullanıcıları için Football Manager™ 2010'un 30 Ekim tarihinde çıkarılacağını duyurdu.

Football Manager 2009, serinin şimdiye kadarki en başarılı oyunu olmasının yanı sıra, 22 hafta boyunca Birleşik Krallıklar ve İngiltere'deki Bilgisayar Oyunları sıralamasında ilk sıradaki liderliğini kimseye kaptırmamıştı. Oyun dünya çapında 1 milyondan fazla satıldı ve bir Radio 1 anketi tarafından tüm zamanların en iyi 2. bilgisayar oyunu seçilmişti. Football Manager 2009'dan gelen verilere göre, kullanıcılar oyunu ortalama olarak kişibaşı 240 saat oynadı. Bütün bunlara rağmen, SI Football Manager Forumlarının da yardımıyla, son oyunlarda getirilen büyük yeniliklerle beraber, sorunlar ve uzun süredir konuşulan konuların çözümü için de çabalar gösterildi.



Bunu göz önünde bulundurarak, Sports Interactive geçtiğimiz seneyi kullancılara ve forumlara yakın bir şekilde çalışarak oyunda önemli iyileştirmelere imza attı. FM 2010 yeni araçlar ve değişikliklerle beraber yeni eklemeler, daha kolay kullanım, görüntülemeye ek olarak tamamen yeni bir taktik sistemi ve yeni bir Maç Analiz aracını da geliştirdi. Bunlara ek olarak, kullancıları tamamen yeni ve kullanıcı dostu bir arayüz de bekliyor.

Miles Jacobson, "Football Manager topluluğuyla beraber çok çalıştık ve sadece oyunun ihtiyaç duyduğu alanları geliştirmekle kalmayıp, mevcut olan şeyleri de geliştirdik. Ayrıca, kullanıcı dostu olması açısından bir çok kullanışlılık çalışmaları yaptık ve oyununun tüm sunuş şeklini değiştirdik ve bu konuda çok heyecanlıyız. Hala oyununun mevcut alanlarını iyileştirmeye devam etmeliyiz ancak bu açıklamayla beraber bizden geri dönüş bekleyenlere bir nevi yanıt vermiş olduk. Şimdiye kadar çıkmış olan oyunlar arasındaki en iyi Football Manager'ı bu Ekim sunacağımızdan eminiz," dedi.




Taktik Yaratıcısı'nın (Tacitcs Creator) da gelmesiyle beraber, artık menajerlerin takımlarını istedikleri doğrultuda oynatması daha kolay olacak ve bunun yanı sıra maç esnasında kenardan 'bağırarak' da oyuncularınıza talimatlar verebilceksiniz. Bu şekilde, takımınızın maç içindeki oynayış şeklini aniden değiştirebileceksiniz. Futbol dünyasındaki çeşitli seviyelerdeki koçlarla ve Football Manager forumlarının en çok saygı duyulan bağımsız taktik üretenleriyle de konuşarak, oyunda artık yeni bir taktiksel seçenek var ve bu seçenek sayesinde kullanıcı futbolcuların takım içindeki rolünü de belirleyebiliyor ('ısıran orta saha', 'box-to-box orta saha' gibi). Bununla beraber, eski çubukları oynattığımız sistem de kalacak.

Maçlardan sonra verilen geri dönüşlerde de geliştirmeler gerçekleşti ve bu sayede artık kullanıcılara takımın doğru ya da yanlış yolda olduğuna dair daha iyi bir fikir verebiliyoruz. Yeni Maç Analizi aracı ile futbolcuların nerelerden şut çektiklerini, pas verdiklerini, orta açtıklarını, kafa, mücadeleler, fauller ve kesmeleri yaptıklarını görebiliyoruz. Menajerler artık analizleri hem maç içinde hem de maçtan sonra görebilerek, takımlarındaki ve rakipteki güçlü yönleri ve zayıflıkları görebilecek, ve taktiklerini ona uygun ayarlayabilecekler.

FM 2010, tamamen yeni bir Kullanıcı Arayüz'ü geliştirdi, koyu ve açık temalarla beraber oyuna canlı ve yeni bir görüş verildi. Aynı zamanda, oyun içinde gezmek için de tamamen yeni ve kullanışlı bir sistem getirildi. Yıllardır süregelen kenar çubuğunun yerini ekranın üstündeki tab (sekme) sistemi aldı ve Football Manager'ın kolay kullanımını daha da iyi hale getirerek, yeni kullanıcılar için daha ulaşılabilir bir oyun sağlandı.

Bununla beraber, tamamen yenilenen Data Editör ile beraber, oyunda mevcut liglere yeni ligler ekleyebileceksiniz ve tabi ki tamamen baştan ligler de yaratabileceksiniz. Bu sayede oyunu bedava bir şekilde güncel tutmak mümkün olacak. Menajere sunulacak bilgilerin seçiciliği de artık kullanıcılara kaldı ve kullanıcılar Haber Merkezi'nden istedikleri gazetelere üye olarak bir nevi filtreleme yapmış olacaklar ve futbol dünyasında sadece kendi istedikleri haberleri görecekler ve gereksiz olanları da atacaklar.



FM 2009 ile beraber gelen 3D Maç motoruna, bu yıl geliştirilmiş bir Yapay Zeka, 100'den fazla animasyon, yeni stadlar, taraftarlar, daha iyi bir zemin dizaynı ve daha iyi ışıklandırma getirildi, bu sayede çok daha gerçekçi bir maç deneyimi yaşayabileceksiniz.

Bloglar aracılığıyla önümüzdeki haftalarda da yeni özellikler duyurulacak ve 30 Ekim'deki çıkış tarihi ile beraber Football Manager'ın en gerçekçi, en çok oynanan, en fazla puan alan ve en çok satılan futbol simulasyon oyunu olacağına hiç şüphe yok.

Daha fazla bilgi için footballmanager.com veya sigames.com'u ziyaret edebilirsiniz.

(Alıntıdır) *

1 yorum:

Gala's dedi ki...

Güzel bir haber.. 2001 den beri bu oyunların meraklısı olarak sabırsızlıkla bekliyorum..