23 Ocak 2011

Galatasaray : 1 Sivasspor :0 | Hagi'nin Galatasarayı



Uzun zaman aradan sonra yazılan bir maç yazısı. Uzun zaman aradan sonra hissedilen umutla bağlantılı olarak geliyor bu yazı. Oynanılan futbol olarak yeterince tatmin etmesede, formayı sırtına geçirenler ilk kez bu kadar istekliydi sahada. Takıma yeni katılan oyuncuların olumlu futbolu, ve daha takıma katılacakların hesabı yapıldığında gelecek haftaların futbol açısında da doyuruculuğa ulaştıracağının hissi kaplıyor bünyeyi.







Bu hafta yeni transferleri izlemeyi beklemesekte Zapata hariç diğerlerini görme şansımız oldu. Yekta sanki uzun zamandır Galatasaray forması giyiyor gibi. Orta sahadan ileriye ayağında fazla top tutmadan çabuk top taşıyabilme kabiliyeti Galatasaray'ın tam da ihtiyacı olan şey. Takımla çıkılan idman sayısı arttıkça Yekta'nın orta sahada ki görev hakimiyeti daha da artacaktır. Stancu her ne kadar tam anlamıyla yorum yapmak için çok erken olsada klişe tabirle "kumaşı iyi" denilecek cinsten. Culio bu takımın isimsiz kahramanı olur. Hagi'nin istediği şekilde savaşçı ve bir de bunun üzerine artı olarak teknik. Kazım çok istekli oynuyor ama bu hava bir yerde bitecek ve sorunlu Kazım kesinlikle geri dönecektir. Tek dileğimiz şu eksikler tamamlanana kadar bizi idare etsin.




Asya Kupası'ndaki  Neill ve Kewell, ve müzmin sakatlar Pino ve Baros. Bu isimlerde bu takıma dahil olduğunda daha farklı bir Galatasaray seyretmenin umuduyla geçirdik bu haftayı. Defanstan top çıkarıp oyun kurmanın sıkıntısını Neill'in dönüşüyle, gol yollarındaki sıkıntıyı da Baros ve Stancu ile büyük ihtimalle çözeceğiz. Bu sene Mehmet Topal'ın gidişiyle sıkıntı yaratacağı çok öncelerden belli olan orta saha ise Culio ve Yekta ile toparlanacak gibi gözüküyor. Neill'in dönüşüyle Cana'nın da bu ikilinin yanına eklenecek olması orta saha sıkıntısına son verecek gibi duruyor. Bu hafta 3 puan önemliydi ve bunun gerçekleşmiş olması sevindirici en azından. Hagi geldiğinde Rijkaard'ın bıraktığı kötü durumdaki bir takımla karşı karşıyaydı. Fakat şu anda o takımı toparladı ve kafasındakileri monte etti yavaş yavaş. Bu haftadan sonra artık Hagi'nin Galatasaray'ını seyretmeye başlayacağız. Ve ben o Hagi'nin Galatasaray'ından mücadele bakımından fazlasıyla ümitliyim.

Hiç yorum yok: