14 Ekim 2009

Yolun Açık Olsun İmparator


Ne maç sonucu ne Rüştü'nün Milli Takım'a vedası bu geceyle alakalı aklımda yer edecek, aklımda kalacak tek şey gollerden sonra tüm Milli Takım oyuncularının hocalarına koşmalarıdır. Ermenistan maçıyla birlikte Milli Takım'ın başında son maçına çıktı Fatih Terim. Gelen gideni aratacak mı sorusunun cevabını almak fazla bir vakit alacak gibi gözüküyor. 2012 Avrupa Şampiyonası'na kötü etki etmemesi tek temennimiz. Şahsi fikrim yabancı kariyerli bir hoca getirelecekse alınan karar kabullenilebilir, fakat eğer yerli bir hoca ile devam edilecekse gerçekten büyük bir yanlış yapılmış olur. Nedenine gelecek olursak;

- Türk futbol tarihinde Türkiye U-21 futbol takımı ile Akdeniz Oyunları'nda şampiyonluk yaşayan ilk ve tek teknik direktör (1993 Fransa Akdeniz Oyunları).

- Türk futbol tarihinde, Türk Milli Takımı'nı, Avrupa Futbol Şampiyonası'na taşıyan ilk teknik direktör (1996 Avrupa Futbol Şampiyonası).

- Türkiye Süper Ligi'nde üst üste 4 kez şampiyonluk yaşayan ilk ve tek teknik direktör (1996-1997, 1997-1998, 1998-1999, 1999-2000 sezonlarında Galatasaray ile).

- Avrupa'da bir Türk takımını şampiyon yapan ilk ve tek teknik direktör (1999-2000 sezonunda Galatasaray ile 2000 Uefa Kupası şampiyonluğu).

- Avrupa'nın üst düzey liglerinde bir kulübü kupa finaline taşıyan ilk ve tek teknik direktör (İtalya'nın Fiorentina kulübünü Coppa İtalia (İtalya Kupası) finaline taşımıştır.)

- Avrupa'da üst düzey takım çalıştıran ilk ve tek teknik direktör (2001-2002 sezonunda İtalya'nın dünyaca ünlü kulübü AC Milan'ın teknik direktörlüğünü yapmıştır).

- Türk futbol tarihinde, Türk Milli Takımı'nı, Avrupa Futbol Şampiyonası yarı finale taşıyan ilk ve tek teknik direktör (2008 Avrupa Futbol Şampiyonası).
Ayrıca 2008 UEFA Avrupa Futbol Şampiyonası'nın en iyi teknik direktörü seçildi.

- İtalya'da, devlet nişanı (İtalyanca: Ordine della stella della solidarieta İtaliana) ile commendatore ünvanı alan ilk Türk teknik direktör.

Fatih Terim'in kariyeri ortada, kazanılan başarılar ortada. Tercih edilecek yeni teknik adama göre Milli Takım için belirlenen hedeflerin ciddiyeti daha net gözler önüne serilecektir.

Hiç yorum yok: