28 Şubat 2011

2010-2011 Devre Arası Transferleri


Uzun zamandır hatırladığım en verimli geçen transfer dönemidir herhalde geçtiğimiz dönem. Yeni transferlerin çoğu bir anda takıma cuk diye oturdular ve özellikle de Avrupa'ya oynayan takımlarda puan durumuna çok önemli katkılar yaptılar. Aşağıda en çok göze çarpanların isimleri yazılı. Bunlar dışında henüz etkili olamamış ama önemli olabilecek diğerlerinden de bahsedelim. Galatasaray ve Beşiktaş'ın transferleri de takıma dahil olmalarına rağmen takımlardaki kaos ve kötü gidişattan dolayı çok net bir katkıdan söz edemiyoruz. Trabzon'da da kendilerinden çok şey beklenen Brozek'ler takıma bir türlü dahil olamadılar. Şampiyonluk yolunda onlara kesinlikle ihtiyaçları olacaktır. Bursa'da Altidore'u merakla bekliyoruz. Henüz pek süre alamadı ama onun da yarışta katkısı olacaktır diye düşünüyorum. Pawelek, Robak ve Gökhan Ünal'ı da takımı için önemli oyuncular olarak sayabiliriz.


Asıl adamlar ise şunlar:

Bursaspor - Miller 6 maç 4 gol
Kayserispor - Kujovic 6 maç 4 gol - Amrabat 6 maç 1 gol - Ziani 6 maç 0 gol
Gaziantepspor - Wagner 8 maç 1 gol - Cenk Tosun 5 maç 6 gol
Gençlerbirliği - Yasin Öztekin 10 maç 4 gol
Sivasspor - Grosicki 6 maç 5 gol

Yasin haricindekilerin hepsini birkaç defa izleme fırsatım oldu. Bulanı, getireni, oynatanı hepsini ayrı ayrı tebrik ediyorum. Ligimize büyük renk kattılar daha şimdiden.

Ayrıca bu seneki Polonya dalgasını da sezon sonunda ayrıca bir incelemek lazım. Beklenmeyen ama tutan bir aşı oldu gibi.

Hiç yorum yok: