10 Şubat 2011

Ordu'nun Dereleri Aksa Floransa'ya Aksa





İtalyanın mor menekşesi AC Fiorentina ve Türkiye’nin mor menekşesi Orduspor Kulübü önemli bir işbirliğine imza atıyor.



Çarşamba günü Floransa’ya gidecek olan Orduspor Kulübü Başkanı Dr. Nedim Türkmen ve Projeyi gerçekleştiren Başkan danışmanı Necmettin Çelikhan, AC Fioretina CEO’su Sandro Mencucci ve Sportif Direktör Pantaleo Corvino  ile buluşup beraber hem AC Fiorentina & Inter Milan maçını seyredecek hem de işbirliğinin imzalarını atacaklar.

Anlaşmanın içeriğinde;
-         A takımların sezon başı açılış maçını İstanbul’da yapmaları
-         AC Fiorentina A takım oyuncularının kiralık satın alma opsiyonu ile  Orduspor’a verilmesi
-         Altyapı teknik adamlarının bilgi alışverişi
-         AC Fiorentina’nın oyuncu izleme ve transfer politikalarını aktarması
-         Orduspor altyapı sporcularının AC Fiorentina kulübünde eğitim alması
-         Her iki takım ürünlerinin taraftar mağazalarında satışa sunulması
-         İşbirliği için özel ürünler üretilmesi ve satışa sunulması
-         İşbirliğinden doğacak gelirin belirli bir kısmının hayır kurumlarına bağışlanması konularını içeriyor

1926 yılında kurulan AC Fiorentina maçlarını 47.000 kapasiteli Artemio Franchi stadyumunda oynamaktadır, AC Fiorentina 2 defa Serie A, 6 defa İtalyan kupasını, 1 defa İtalya Süper Kupa ve 1 defa da UEFA Kupası şampiyonlukları elde etti.

Sezona Süper lig hedefi ile başlayan Orduspor, sportif anlamda Bank Asya 1. liginde lider konumunu sürdürürken aynı zamanda yaptığı işbirliği ile Spor Toto Süper Lige idari ve vizyonel anlamda da hazır olduğunu gösteriyor.


Kaynak : Orduspor Kulübü Resmi İnternet Sitesi

Proje iddialı ne kadarı olur ne kadarı hayata geçer bilinmez ama özel ürünler projesi en çok ilgimi çeken kısım oldu. Fiorentina-Orduspor tek kat atkı gözümün önünde canlanıyor şu anda. Her iki takımın ürünlerinin taraftar mağazalarında satışa sunulması durumundan yola çıkarsak artık İtalyan tek kat atkı isteyenlerin Ordu'ya gitmesi yeterli olacak gibi gözüküyor. Çoğu maddenin lafta kalacağına inansamda bu işbirliğinin gidişatı ne olacak merakla bekliyorum. Sanırım bu işin en çok gerçekleşmesini Franchi isteyecektir. Fiorentina ürünlerine kolayca ulaşabilmek senede bir kerede olsa Fiorentina'yı canlı seyredebilmek Türkiye'de yaşayan bir Fiorentina sevdalısı için bulunmaz bir nimet.

Hiç yorum yok: