10 Ağustos 2008

Kelebekler Vadisi


Kelebekler vadisi kendi şahsına münasır tüm çevresinden bağımsız bir kara parçası. tatil anlayışı dünyadan soyutlanmak olan doğa düşkünü insanları kendisine çekmeye her yıl daha da artan hayranlarıyla devam ediyor. iki tarafı 350 m yüksek duvarlarla çevrili bu vadi 150 m' lik kumsalıyla sadece denizden güvenli bir ulaşıma izin veriyor. çadırda yada ağaç evlerde konaklama imkanı sunan bu doğa harikasında günlük ortalama konaklama ücreti 55 ytl civarında. Bu fiyata üç öğün yemek ve akşam içilecek bir keyif birası da dahil.
Benim kişisel görüşüm herkesin birkaç gün de olsa burada bulunarak doğanın tadına varmasıdır. vadisinin sonunda bulunan şelalede sessizce oturup etrafı gözlemek bile ömrünüze ömür katacaktır. Denizi akdenizin diğer kısımlarına göre biraz daha soğuk olmasına rağmen yine de çorba gibi bir suda yüzmekten iyidir bence.

Ulaşım için hava yoluyla Dalaman'a ordan Fethiye minibüslerine binebilirsiniz. Ölü Deniz'den her gün üç kere Kelebekler Vadisi'nin özel teknesi kalkmaktadır. (11:00-14:00-18:00) Bunun dışında bir de karadan ulaşım olduğu söylense de tecrübeli bir kaya tırmanışçısı değilseniz bu yolun denenmesi tavsiye edilmemektedir.

Hepinize şimdiden iyi bir tatil diliyorum. Kelebekler Vadisi ile ilgili sorularınızı bana iletebilir ya da Kelebekler Vadisi'nin kendi sitesinden cevaplara ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok: