12 Ağustos 2008

Moda Sahilde İçkili Eylem


Modayı Moda yapan ikonlardan biri olan iskeledeki restorantta belediyenin zoruyla içki satışının yasaklanmasını protesto eden gençler her cuma iskelede toplanıp içki içiyorlar. Siz de bu eyleme destek vermek isterseniz kapın biraları bize katılın.

El ilanı ile dağıtılan eylem bildirisi şöyledir:

Geçtiğimiz aylarda kapatılan Moda İskele Tesisi 29 Haziran Pazar günü yeniden açıldı. Ama yobaz İstanbul büyükşehir yönetimi, Modalıların alkol tüketmesini hoş karşılamadığı için, artık burada biranızı yudumlayamayacaksınız dedi. Bir arkadaşınızla akşam yemek yerken şarap ya da rakı içemeyeceksiniz. Memlekette o kadar sorun varken bu mu dert diyorsanız, bir bilenden kazanda kurbağa kaynatma yöntemi öğrenin! Bu yobazlar, liboşlarla işbirliği içerisinde ülkede darbe yapmaya soyundular. Moda iskele'de bile içki yasağı bu cüretin ifadesi. Yalnızca ülke siyaseti ile yetinmeyip günlük yaşantımızı da onların zihniyetine göre düzenlemeye kararlılar. Aksi de olmaz zaten. Aynı kararlılıkla mücadele gerekiyor. Evet moda iskele çok sembolik bir yer tutar bu kadar sorunun içinde. ama türban da sembol değil miydi? Semboller önemlidir.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

sadece gençler değil...her yaştan her meslekten insan var aramızda...kapıların kaldırılmasını, içkilerimizi içmeyi, özgürlüğümüzü geri istiyoruz...