28 Şubat 2010

Galatasaray:4 Kasımpaşa:1 | Bir İhtimal Daha Var



Avrupa'ya vedanın ardından kalan tek ihtimali değerlendirmekten başka şansı kalmayan Galatasaray, Fenerbahçe'nin puan kaybetmesiyle daha da önemli hale gelen Kasımpaşa maçında uzun bir zaman sonra takım olarak beklenen performansı her anlamda sergiledi. Maçın hemen başında Kasımpaşa'nın ofsayt sebebiyle sayılmayan golü dışında etkili bir pozisyonu yoktu. Bunda Galatasaray'ın Arda önderliğinde ileride yaptığı presin büyük etkisi oldu. Kasımpaşa pozisyon hazırlığı aşamasında presle karşılaşınca ister istemez topu ayağında rahat tutamadı. Galatasaray'ın yakaladığı pozisyonlarda son paslarda yapılan yanlış tercihler olmasa ilk yarıda kopabilirdi maç. Ceza sahasına top taşıyan isimlerin Jo Alves ile henüz tam uyum sağlayamaması sıkıntı yarattı. Jo'nun sık sık yaptığı çapraz koşular, alan boşaltmalar bu sebeple etkili olmadı. Galatasaray'ın attığı ilk golde Jo Arda'ya yaptığı asist ile forvet oyuncusunun gol atmak dışında ne gibi yeteneklere sahip olması gerektiğini de gösterdi bizlere.

Sabri uzun zaman sonra kavuştuğu formasıyla futbol oynamayı ne kadar özlediğini hissettirdi. Kondisyon olarak hazır olması için biraz zamana ihtiyacı olsa da hırsından hiçbir şey kaybetmemiş. Yaptığı bambaşka ortada yine farketmeden bir gol bile atıyordu ki üst direk izin vermedi. Taraftarda maçtan sonra Sabri'ye üçlü çektirterek onu ne kadar özlediğini gösterdi. Giovani Dos Santos eski günlerde oynadığı futbolu tekrar oynayabileceğinin sinyallerini verdi. Orta sahadan aldığı toplarla yaptığı driplingler ile ceza sahasında yarattığı tehlikeler keyif vericiydi. Tabi bunda Kasımpaşa'nın kapalı futbol oynamaması sebebiyle yakaladığı boş alanlarda topla rahat hareket etmesinin de etkisi vardı. Yılmaz Vural'ın elinde bulunan kısıtlı kadroya rağmen rakip kim olursa olsun takıma karakterli futbol oynatmaya çabalayarak defansa kapanıp Çanakkale geçilmezi uygulatmaması keyifli bir maç izlememize olanak sağladı.






Keita'nın attığı ilk golü seyretmeyen varsa hiç vakit kaybetmeden bulup izlesin. O topa ondan başkası o şekilde vuramazdı. Oynadığı güzel futbolu 2'de güzel golle süsledi fakat sanki yaptığı yanlış pas tercihleri veya hiç pas vermemeyi tercih etmesi ile sanki biraz şahsi oynamaya meyillenmiş gibi hissettim.




Üç kulvarda başlayan mücadele tek kulvara inmiş durumda, şu an Süper Lig'in kendi evinde kaybetmeyen tek takımı olan Galatasaray 15 galibiyet, 5 beraberlik ve 3 mağlubiyet sonucu topladığı 50 puan ile lider durumda. Önümüzdeki hafta zorlu bir Eskişehir deplasmanı bekliyor Galatasaray'ı, ikinci sıradaki Bursa Diyarbakırspor deplasmanına giderken, üçüncü sıradaki Fenerbahçe Kadıköy'de Antalyaspor'u ağırlıyor. Bir ihtimal daha var o da şampiyonluk mu dersin?

Hiç yorum yok: