06 Haziran 2010

Dünya Kupası Notları #4


# Giovani Dos Santos, kardeşi Jonathon Dos Santos'un Meksika kadrosunda yer bulamamasına tepki göstermiş. O yoksa bende yokum demeye getirmiş Giovani işi. Jonathan'da bir daha Meksika kadrosunda yer almamaya karar vermiş. Şunlara bak sen bulunmaz hint kumaşı sanki ikiside.

# Arjantin hükümeti, Dünya Kupası maçları öncesinde Güney Afrika'ya 800 kişilik holigan listesi vermiş. Yapılan açıklamada, bu listede yer alan kişilerin vereceği desteğin herhangi bir faydası olmayacağı belirtilirmiş. Asıl bomba bundan sonra bu listede ismi bulunan 30 kişinin Arjantin Milli Takımı'yla birlikte Güney Afrika'ya götürüldüğü iddia edilmiş Arjantin basını tarafından.

# Casillas İngiltere'nin kalecilerine vermiş veriştirmiş. Portsmouth oyuncusu David James, West Ham oyuncusu Robert Green ve Manchester City oyuncusu Joe Hart'ın bu yıl hiçbir büyük turnuvada oynamadığına dikkat çeken Casillas böyle büyük bir turnuvaya bu kalecilerle çıkacak İngiltere'nin zorlanacağına dikkat çekmiş.

# Sakatlıkların ardı arkası kesilmiyor demiştik. İş iyice çığrından çıktı. An itibariyle turnuvada yer alamayacak futbolcular; Micheal Ballack, Rio Ferdinand, Michael Essien, John Obi Mikel, Lassana Diarra, David Beckham, Rene Adler, Simon Rolfes, Christian Traesch, Heiko Westermann, Miroslav Karhan, Didier Drogba, Arjen Robben, Andrea Pirlo, Harry Kewell, Tim Brown, Humberto Suazo. Neredeyse bir takım çıkıyor sanırım.

# İspanya'nın kupadaki penaltıcısı belli oldu : David Villa. Barcelona bu transferi dünya kupasından önce bitirerek büyük akıllılık yaptı.

# Dünya Kupası'nın ilk 16 maçının hakemleri belli oldu. Kupanın açılışını yapacak hakem, Meksika ve Güney Afrika Cumhuriyeti arasında yapılacak karşılaşmada, Özbek Irmatov olacak.

# Nijerya ile Kuzey Kore arasında oynanan hazırlık maçı öncesinde kapıların açılmasının ardından çıkan izdihamın ardından 20 kişinin yaralanması kupaya az bir zaman kala güvenlik hakkında kafalarda soru işareti oluşmasına neden oldu. Böyle bir maçta bu tarz bir olay oluyorsa yarın öbür gün final maçında veya uzağa gitmeden iddialı bir grup maçında neler olabilir diye düşünmeden edemiyor insan.

Hiç yorum yok: