18 Haziran 2010

Türk Usulü Karşılama



Günler öncesinden duyurulan şu saatte şuraya inecek duyuruları, organizasyonlar, her zamanki izdiham, tantana, gelen futbolcunun nereye geldim ben dercesine korku dolu bakışları.

Bu konuda kafama yatanı açıklama olarak Galatasaray taraftarı yaptı şimdilik. Onca yapılan organizasyonun karşılığı sahada alınamayınca ve özellikle geçtiğimiz sezon devre arası transferlerinde bu durum iyice su yüzüne çıkınca güzel bir açıklama yayınlayarak bir daha havalimanında futbolcu karşılanmayacağını bildirdi Galatasaray taraftar grubu ultrAslan. Uygulanabilir uygulanamaz ilerleyen günler gösterecektir bunu fakat açıklamada yazanlar olması gerekenlerdi. Tek temennim teorik olarak yazılanların tam anlamıyla pratiğede dökülebilmesidir.




Beşiktaş taraftarı muhteşem bir karşılama yaptı bugün Quaresma'ya. Portekizli'nin suratındaki şaşkınlık fazlasıyla belli oluyordu. O bile bu kadarını beklemiyordu tahminen. İyi mi yapıyoruz kötü mü yapıyoruz kesinlikle çok farklı fikirler atılacaktır ortaya. Fakat ben kesinlikle kötü yaptığımıza inanıyorum. Bir Özbekistan, bir Katar değiliz sonuçta, Şampiyonlar Ligi'nde, UEFA Avrupa Ligi'nde iyi kötü her sene belli noktalara ulaşabilen temsilcilerimiz oluyor. Böyle bu kadar ayağı kaldırmak ortalığı garibime gidiyor açıkçası. İsmi bilinen kariyerli futbolcuların ülkemiz liglerinde top koşturacak olması gayet güzel bir durum. Fakat asıl dikkat edilmesi gereken ayrıntı, geleceğini bu kadar kişinin bildiği adamın, gideceğini kaç kişinin bileceğidir. İşte gözden kaçırılmaması gereken nokta burasıdır. Yoksa daha nice Türk usülü karşılama yaptıklarımız sessiz sedasız ayrılıp gidecektir bu topraklardan.

Hiç yorum yok: