10 Haziran 2010

Transfer Kazanı Kaynama Başladı


1 Eylül 2010'a kadar sürecek olan 2010-2011 sezonu birinci transfer dönemi bugün resmi olarak başladı. Bu başlangıçla birlikte tüm dünyada transfer kazanı da hızlı bir şekilde kaynamaya başladı.

Ülkemizden başlayacak olursak günün en ilgi çekici haberi Fenerbahçe'nin Stoch transferi oldu. Gazetelerde günlerdir Galatasaray ve Fenerbahçe için yazılan 21 yaşındaki sol açık resmen Fenerbahçeli oldu. Henüz transfer ücretiyle ilgili net bir açıklama gelmese de ortada 9 milyon euro bonservis bedeli ödendi tarzı söylentiler dolaşıyor. Günün ikinci haberi ise Beşiktaş cephesinden geldi, Alman teknik direktör Bernd Schuster ile 2 yıllık anlaşmaya varıldığı açıklandı. Borsa'ya yapılan açıklamada Schuster'e yıllık 2 milyon 600 bin euro verileceği açıklandı. Spor basını 2'de 2 yaptı demek isterdim ama hergün gazetelerde o kadar çok isimler dönüyor ki şu transferleri tutturamamak mucize olurdu herhalde. Diğer taraftan resmi olarak açıklanan transferlerde; Bucaspor, Portekizli kaleci Carlos Fernandes ile 2+1 ve Senegalli golcü Victor Mendy ile 1+1 yıllık sözleşme imzaladı. Kasımpaşaspor Kulübü, Manisaspor'da forma giyen Ersen Martin'i 2 yıllığına kadrosuna kattı. Gaziantepspor, Ankaragücü'nden defans oyuncusu El Yasa Süme ile 1 yıllık anlaşma sağladı. Trabzonspor Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'dan aldığı kaleci Bora Sevim ile 5 yıllık sözleşme imzaladı. Bursaspor Fenerbahçe`nin sol kanat oyuncusu Gökçek Vederson ile 3 yıllık anlaşma sağladı.





Rotamızı yurtdışına doğru çevirirsek eğer günün en dikkat çekici açıklaması İtalya'dan geldi. İnter'de Mourinho'dan boşalan koltuğa Rafael Benitez'in getirildiği açıklandı. 2012'ye kadar İnter Benitez'e emanet, Liverpool'un durumu ne olur bu saatten sonra orası tam anlamıyla karanlık. İtalya'dan başladık İtalya'dan devam edelim, AS Roma eski İnterli Adriano ile seneliği 5 milyon euro olmak koşuluyla 3 yıllık anlaşma yaptığını açıkladı. Adriano Serie A'ya geri dönüyor, eski günlerine de geri dönerse tadından yenmez. David Villa'nın Barcelona'ya transferi ile golcü ihtiyacı olan Valencia bu durumu Getafe'den Roberto Soldado'yu transfer ederek giderdi. Soldado Valencia ile 4 yıllık sözleşme imzaladı.

Hiç yorum yok: