05 Aralık 2009

Geçmişten Günümüze Ölüm Grupları


Fransa ve Portekiz'in seribaşı olmayışından sebep bir ölüm grubu muhabbeti aldı gitti 2010 Dünya Kupası grupları kura çekiminde. Hazır gruplar belli olmuşken bugüne kadar oynanan Dünya Kupalarında ölüm grubu sıfatını hakeden gruplara bir göz atalım.

1982 Dünya Kupası 2. turda oluşan C grubu ölüm grubu yakıştırması için en dikkat çekeni. 3 lü takımlar halinde oluşturulan gruplarda C grubu şu şekildeydi: Brezilya, Arjantin ve İtalya. Bu bermuda şeytan üçgeninin arasından sıyrılarak yarı finale yükselen 2 takımı da mağlup eden İtalya oldu. Zaten Dünya Kupası'nın sahibi de onlar oldu.


Bir diğer C grubu vakası ise 2006 Dünya Kupası'nda vuku buldu. Arjantin,Hollanda, Fildişi Sahilleri ve Sırbıstan & Karadağ'dan oluşan grupta herhangi bir sürpriz yaşanmadı ve Arjantin ile Hollanda gruptan çıkmayı başardı.

Bu sefer biraz eskilere gideceğiz. 1978 Dünya Kupası 1. grup: Arjantin, İtalya, Fransa ve Macaristan. Ev sahibi Arjantin'in ilk Dünya Kupası şampiyonluğunu elde ettiği bu turnuvada gruptan Arjantin ve İtalya çıkmış.

Ve son olarak 2002 Dünya Kupası'nda F grubunda yer alan Arjantin, İngiltere, İsveç ve Nijerya. İsveç'in grup lideri İngiltere'nin grup ikincisi olarak bitirdiği grupta Arjantin ise turnuvaya veda eden taraf olmuştu. Canlı izlediğim İngiltere-Arjantin maçını az buçuk hatırlasamda Arjantin'in gruplardan çıkamadan elenişinin turnuva adına tatsız bir durum olduğu aşikardı.




Önümüzdeki 2010 Dünya Kupası'nın ölüm grubu sıfatını ise sıralamasını merakla bekleyeceğimiz G grubu alıyor : Brezilya, Portekiz, Fildişi Sahilleri ve Kuzey Kore; bakalım bu sefer erken vedayı kim yapacak...


Hiç yorum yok: