23 Mayıs 2010

2010 Şampiyonlar Ligi Şampiyonu İnter


Gecenin gülen tarafı beklenildiği üzere Inter oldu. Milito'nun 2 golüyle Bayern Münih'i 2-0 deviren İnter 2010 Şampiyonlar Ligi Kupası'nın sahibi oldu. Şampiyonlar Ligi finali için biraz sönük kaldığını düşündüğüm bir maç olsa da İnter'in sahaya yayılışının muhteşemliğini Bayern hucüm hattının İnter'in savunma hattının arasında eriyip gitmeleri karşısında kalınan çaresizliği seyretmek güzeldi.



İnter kendi taktiğinden yine ödün vermeyerek harika bir defans yaptı. Yakaladığı hızlı kontrataklar ile de sonuca ulaştı. Bayern Münih baskılı oyununa topa daha çok sahip olmasına rağmen bir türlü İnter savunmasının arkasına sarkamadı. Uzaktan denediği şutlarda da başarılı olamayınca mağlubiyet kaçınılmaz oldu. Diego Milito attığı 2 gol ile bu sezon İnter'in oynamış olduğu bütün final maçlarında gol atmış oldu. Mourinho 2. kez kupaya uzanarak Ottmar Hitzfeld ve Ernst Happel'den sonra kupayı 2 farklı takımda kazanan 3. teknik adam oldu. ( Porto ve İnter). Eğer Bayern kupayı kazanabilseydi Hamit Şampiyonlar Ligi kupasını kaldıran ilk Türk oyuncu olarak tarihe geçecekti. Fakat dün gece sadece 2000-2001 sezonunda Leverkusen'le final oynayan Yıldıray Baştürk'ten sonra ikinci kez Şampiyonlar Ligi finalinde forma giyen Türk oyuncu ünvanıyla yetinmek zorunda kaldı. Dün geceden dikkat çeken bir diğer ayrıntı da İnter'in ilk 11'inde hiç İtalyan futbolcu bulunmamasıydı. Şampiyonlar Ligi tarihinde İnter ilk kez finalde 11 yabancı futbolcu ile mücadele eden takım oldu.



İnter 30 yıl 92 gün ortalamasıyla bugüne kadar Şampiyonlar Ligi tarihindeki en yaşlı 2. kadro ile sahaya çıkmasına rağmen 90 dakika yaptıkları defans mücadelesi ve kontrataklardaki hızlılıkları ile bunu hiç hissettirmediler. Mourinho'nun dün geceki zaferinden sonra isminin artık yüksek sesle Real Madrid ile anılmaya başlaması İnterliler için üzücü bir durum gibi gözüküyor. Yakaladığı bu havayı Mourinho gittikten sonra devam ettirebilirler mi bilinmez. Bu durumla uzaktan ilgilenen birileri daha var bu arada. Nou Camp'ta yaptığı sevinç sonrası şimdi de Real Madrid yolunda olan Mourinho, Katalanlar'ın nefretini çok büyük bir ölçüde kazanmış durumda daha şimdiden.


Hiç yorum yok: