11 Mayıs 2010

Dünya Kupası Notları #1


# Ligler sona ererken Dünya Kupası hazırlık kadroları bir bir açıklanırken Dünya Kupası havasına girmenin zamanının geldiğini düşünürekten yeni bir seriye başlıyoruz.

# Japonya'nın Dünya Kupası kadrosunda bir yakından tanıdık isim : Junichi Inamoto

# Bosna-Hersek Dünya Kupası finalinin oynanacağı 11 Temmuz gününün Avrupa'nın soykırım olarak kabul ettiği Srebrenitsa olayının yıl dönümüne denk gelmesi nedeniyle maçta saygı duruşunda bulunulmasını ve futbolcuların ''siyah bant'' karşılaşmaya çıkmasını istiyor. Futbola siyaset karışmazsa şaşarım zaten.

# Daniel Güiza Del Bosque'nin 30 kişilik aday kadrosuna girdi. Şeytan tüyü var bu adamda şu performansına rağmen kadroya seçilmesi bile büyük başarı. Bakalım 1 Haziran'dan sonra da hala kadroda adı geçecek mi?

# İtalya'da Lippi Morgan De Santcis'i de çağırmış. İçim sızlıyor içim. Ayrıca 7. sıradaki Juventus'tan 9 oyuncunun aday kadroda yer alması ilginç bir ayrıntı olarak göze çarpıyor. Bu arada Totti bu Dünya Kupası'nda yok.

# Avustralya milli takımında 3 tanıdık isim; Harry Kewell (Galatasaray) , Lucas Neill (Galatasaray), Mile Jedinak (Antalyaspor)

# 3 tanıdık isim demişken İsviçre milli takımına çağırılan 3 Türk ismi es geçmek olmaz; Eren Derdiyok, Hakan Yakın, Gökhan İnler. Bu da bizim ayıbımız sanırım.

# Alternatif çok olunca sıkıntı da çok oluyor. Ronaldinho yok, Pato yok, Adriano yok, Neymar yok. Ülke tarafını ilgilendiren kısmında ise Andre Santos yok, Elano var. Herşeye rağmen Brezilya'nın kadrosu iştah kabartıcı.

# Fransa'da Domenech bu sefer kovulmaya kesin karar vermiş gibi gözüküyor. Açıklanan kadroda Benzema ve Vieria bulunmuyor.

# Dünya Kupası'na 1 ay kala satışa sunulan 2 milyon 800 bin biletin %90'nının satıldığını da dipnot olarak düşeyim buraya.

Hiç yorum yok: