30 Mayıs 2010

Dünya Kupası Notları #3



# Almanya'da sakatlıkların ardı arkası kesilmiyor son olarak Heiko Westermann'da sakatlandı.

# Dünya Kupası'nda görev alacak hakemler açıklandı. 30 hakem üçlüsünden 10'unu Avrupa, 6'sını Güney Amerika, 4'ünü Asya, 4'ünü Afrika, 4'ünü Orta ve Kuzey Amerika, 2'sini de Avustralya kıtasından hakemler oluşturuyor. Evet doğru tahmin ediyorsunuz Türkiye'den herhangi bir hakem çağrılmadı turnuvaya. Birleşik Arap Emirlikleri'nden hakem var, Suudi Arabistan'dan hakem var, Kırgızistan'dan hakem var, Özbekistan'dan hakem var, Solomon Adaları'ndan bile hakem var ama Türkiye'den hakem yok.

# Hazır hakemlerden bahsetmişken Dünya Kupaları tarihinde sarı ve kırmızı kart uygulamasına 1970 yılında geçildiğini (1970 yılındaki turnuvada hiç kırmızı kart gösterilmemiş.) ve Dünya Kupası tarihinde ilk kırmızı kartı 1974 yılında Almanya'daki finallerde Batı Almanya-Şili arasında oynanan açılış maçının 67. dakikasında Şilili Carlos Caszely'yi kırmızı kartla oyundan atan Doğan Babacan'ın gösterdiğini biliyor muydunuz?

# Dünya Kupası için Adidas tarafından hazırlanan resmi top Jabulani bugüne kadar tasarlanan en yuvarlak top. Çevresi 69 santimetre, ağırlığı 440 gram olan topun bir diğer önemli özelliği ise ıslandığı zaman ağırlığının hiç artmaması. FIFA standartları uyarınca, bir top ıslandığında, ağırlığının yüzde 10'a kadar artması kabul görülüyor.

# Casillas ise toptan memnun değil. "Yeni top plaj topuna benziyor" şeklinde bir açıklama da bulunmuş. Bizi bol gollü bir Dünya Kupası mı bekliyor acaba?

# 1 Haziran'a kadar bütün takımlar kadrolarını 23 kişiye indirilmiş şekliyle bildirmek zorundalar. 24 saat sonra Dünya kupası kadroları hemen hemen tam anlamıyla şekillenmiş olacaktır.

Hiç yorum yok: