23 Mart 2010

Az Çok Bir Fikriniz Var Mıdır?



Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin bilet fiyatları açıklandı.

Numaralı Grup 1: 350 TL
Numaralı Grup 2: 300 TL
Kapalı Alt Grup 1: 300 TL
Kapalı Alt Grup 2: 250 TL
Kale Arkası Kapalı: 90 TL
Yeni Açık Alt: 70 TL
Yeni Açık Üst: 70 TL

İş artık iyice çığırından çıkmaya başladı. O bana böyle fiyat çekti, şu bana böyle fiyat yaptı derken olan bu güzelliği tribünden seyretmeye niyetlenene olmaya başladı. Maalesef futbol seyretmek bu ülkede orta sınıf eğlenceden çıkıp lüks bir eğlence olmaya doğru hızlı bir giriş yapmıştır. 4 kişilik bir aile herhangi bir stadın numaralı tribününde gayet rahat ve cebini zorlamadan hafta sonları ailecek maç seyredebilme keyfine sahipken bundan 10-15 sene önce, günümüz şartlarında böyle bir işe niyetlenmenin bedeli 1200 TL civarında. Bu ülkede bu paraya 1 ay çalışan insan sayısı nufüsün yüzde kaçını oluşturuyordur az çok bir fikriniz vardır tahminimce.


Aileyi bir kenara koyalım dönelim herhangi bir öğrenciye, takımına fazlasıyla sevdalı, canlı canlı tribünden izlemek istiyor takımını. Bütün zorlukları göze almış içi kıpır kıpır. Ödeyeceği en kötü para 70 TL. Daha yol parasını vermedi, karnını doyurmadı. Yürüyerek stadı gidip aç aç eve tekrar yürüyerek dönebilirse eğer cebinden çıkacak para 70 TL. Bu ülkede haftada eline 70 TL geçen öğrenci sayısı nufüsün yüzde kaçını oluşturuyordur az çok bir fikriniz vardır tahminimce.


Amaç ne peki stadları doldurmak mı, yoksa cebi dolu insanlar vasıtasıyla cepleri doldurmak mı? Bu ülkede orta sınıf bir ailenin, ya da bir öğrencinin canlı canlı bir derbi izlemesinin bedeli bu kadar pahalı mı? Futbol izlemek bu kadar lüks bir eğlence mi bu ülke için!

4 yorum:

franz dedi ki...

zaten bu maçlarda ortada futbol da yok. bari olmuşken tam olsun demişler herhalde.

baldur dedi ki...

futbol federasyonu ne işe yarar bu ülkede, bilet fiyatlarına bir standartizasyon getirmek gerekli.

mirmak dedi ki...

Fiyatları aşağı çeksen it kurt stada doluyor, çekmesen başka bir dert...stadı doldurmak istiyosan kombine satacaksın lamı cimi yok bu işin.

kombine de 3 trilyon olmayacak ama :)

tabi bu bilet fiyatlarını da savunmak mümkün değil. 20 liraya en az 4 maç izleyebildiğin internetin varsa evinde, abuk sabuk insanlarla beraber olmak yerine digiwebtv den izlemeyi seçersin...

seneye stadı dolduramıcaz sanırım. GSmobile uygulamasının yanına GS bonus kart olmadan bilet alamayacak olmamız tribün kalitesini artıracak sanırım.

ama gs bonus kart ayağı düşerse onu bilemicem...

arnawut dedi ki...

güzel vurgulamışsın. çok haklı ama ülkemizde sınıf ayrımı yapılıyor. orta düzey aile kavramı ve altının yaşamaya hakkı yok bu ülkede.
ama yinede en güzeli kombine:D ben bu maça 20 lira ödüyorum alkdalşksdaşd