14 Mart 2010

Galatasaray:3 Ankaragücü: 0 | 'Kader'de Şampiyonluk Var!


Avantajın olduğu zaman daha rahat olursun bu hayatta, her konuda böyledir. Geçen hafta Eskişehir deplasmanında da böyle oldu Galatasaray için, rehavet vardı takımda, hem de şansının en tutmadığı rakibe karşı oynarken. Savunma hataları, hakemin acayipliği derken gitti maç.
Bu hafta stada biraz geç kaldık. Maça girdiğimiz zaman çoktan ilk gol atılmıştı bile. Galatasaray daha konsantre bir oyun oynadı. Paslar çok yerindeydi, zaten istatistik olarak da gayet üst düzey bir pas yüzdesi ile oynadılar. Takımda genel görünüm iyiydi, Ankaragücü'nün de tutuk futbol oynaması işi kolaylaştırdı.

Maçın kilit adamı Kader Keita'ydı. Üç golün hepsinde imzası vardı Fil Dişi Sahilli yıldızın. Maçın ikinci yarısında bir pozisyonda Keita'nın etrafında dört tane Ankaragücü oyuncusunun olması, zaten Keita'nın önemini bize ispatlamakta.
İkinci önemli isim ise Lucas Neill'dı. Sürekli ileriyi düşündü ve atağa güzel toplar çıkardı. Mücadelesiyle de göz doldurdu.

Galatasaray şampiyonluğu zaten alırdı diyenler var. Ama gördüğümüz kadarıyla Galatasaray şampiyonluk için bugün gerçekten asıldı oyuna, hata yapma şansları yoktu. Böyle bir lüks olmayınca da mücadele olarak iyi bir oyun oldu.

Dos Santos Kasımpaşa maçındaki performansının çok gerisinde kaldı. İlk 11'de yer bulmasına rağmen silik bir oyun oynadı.
Caner ise sezon sonu yaklaştıkça Galatasaray'a satılık opsiyonunu kullanmama konusunda koz veren bir performansa sahipti.

Bugün tribünleri 3-0 'lık galibiyetten çok Milan Baros'un geri dönüşüne sevindi. Milan Baros ise büyük destek alarak çıkmasının hakkını verdi ve golünü attı. Uzun zamandan sonra güzel bir merhaba oldu bizler için.

Galatasaray'ı önümüzdeki haftalarda çok zor maçlar bekliyor.Haftaya oynanacak Trabzon deplasmanından kayıpsız dönerse eğer, Ali Sami Yen'deki Bursaspor ve Fenerbahçe maçları şampiyonluk için kader maçları olacak. 'Kader'e güveniyoruz, bu sene herkesten çok inanıyoruz...

Hiç yorum yok: