07 Mart 2010

Los Galacticos'un Muhteşem Dönüşü



Dün gece NTV Spor sayesinde çok keyifli bir futbol gecesi yaşadık. Almeria-Barcelona maçıyla başlayan gece Real Madrid-Sevilla mücadelesiyle zirve yaptı. Barcelona'nın Almeria deplasmanında berabere kalmasıyla birlikte Real Madrid'in lider olabilme şansını doğurması ikinci maça ayrı bir keyif kattı.

Barcelona iyi top oynamasına rağmen Almeria'nın çok güzel kontratağa çıkması sebebiyle hiç beklemediği 2 golle karşılaştı. İbrahimoviç'in kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bırakmasına rağmen baskılı oyunundan birşey kaybetmeyen Barcelona Almeria defansını bir türlü geçemedi ve beraberlikle yetinmek zorunda kaldı. Top bazen o çizgiyi geçmek istemiyor. Ayrıca orta hakem Clos Gomez'in Barcelona lehine verdiği akıl almaz kararlar, hakem hatalarının dünyanın her yerinde meydana geldiği gerçeğiyle bir kez daha karşılaşmamıza sebep oldu.




Barcelona'nın berabere kalmasıyla birlikte liderlik şansı elde eden Real Madrid kendi evinde Sevilla karşısında hiç beklemediği bir şekilde 2 farkla geriye düşmesine rağmen, oynadığı oyunundan ödün vermeyerek sabırla oynarak hiçbir şekilde oyun disiplininden kopmadan, doldur boşalta girmeden bulduğu 3 gol ile maçı çevirmesini bildi. 90+2'de Van Der Vaart'ın golünden sonraki sevinç görülmeye değerdi. Real Madrid gerçekten çok istekli top oynadı dün gece. İstatistiklere baktığımız zaman bu durumu gayet açık bir şekilde görebiliyoruz. Sevilla'nın gol girişimi 2 attığı gol sayısı 2, Real Madrid'in gol girişimi 24 attığı gol sayısı 3. Bu sene La Liga'da ki şampiyonluk mücadelesi fazlasıyla keyif verici olacak gibi gözüküyor.

Hiç yorum yok: