24 Mart 2010

Resmi Görünümlü Site




Önce şu Gaziantep maçında ki penaltı, penaltı değil haberinin yayınlanması üzerine niyetine girmiştim yazayım diye, 2007 yılından bir haber başlığı daha karşıma çıkınca bugün dayanamadım. Haberin başlığı " Başkanımız görüşmedi ki". Daha haberin içeriğine girmeden başlıkta bitiyor olay zaten. Resmi sitede bu kadar aykırı bir başlık ister istemez tepki çekiyor. Fenerbahçe'nin resmi sitesinin yönetimi kim de bilgisi olan lütfen aydınlatsın beni. Bu nasıl bir yayıncılık anlayışıdır, haber hazırlamaktır. Pozisyon yorumlamak, her gün basında çıkanı yalanlamak değil ki senin işin; sonuçta taraftarına olanı biteni güvenilir kaynak olarak ilk ağızdan duyurmak için yayın yapıyorsun. İlla ki yalanlayacağın haberler olacaktır basında fakat bu kadar sıklıkta olması ister istemez dikkat çekiyor. Bir de yalanladığın haberlerin içinde doğru olanların olduğu teyit edilince iş iyice çıkmaza giriyor. Pozisyon yorumu konusuna hiç değinmeyeceğim, sanki herhangi bir haber portalı, taraftar sitesi konumuna düşürüyor bu davranışlar Fenerbahçe'nin resmi sitesini. Resmi site adı üzerinde daha resmi ve ulaşılamayan bilgilerin güvenilir bir kaynağı olarak yayın yapmalı. Ama nedense Fenerbahçe'nin resmi sitesi bu konseptten uzak bir anlayışta ilerlemekte ve bu şekilde de devam edecek gibi gözüküyor.

6 yorum:

Adsız dedi ki...

ne desinler ? mahmut mu desinler ak ? görüşmediyse ?

MithrandiR dedi ki...

İlla bir isim vereceksek Recai daha şık durur şahsi kanaatim..

Başkanımız görüşmedi kısmına kadar hadi eyvallah "ki" nedir?

muhtar dedi ki...

bu "görüşmedi ki" kısmını tesadüf mü buldun yoksa başka bir blogta mı gördün. mesala maratonalmaty'de görmüş olabilir misin?

MithrandiR dedi ki...

http://twitter.com/jesusalmeyda bir blog yazarının tweet'inde gördüm fakat kendisinin blogunun bahsettiğiniz blogla alakası yok.Ayrıca bahsettiğiniz blogu'da ilk defa duydum daha önce ziyaret etmişliğim yoktu.

muhtar dedi ki...

tesadüf, bugün aynı konu var bahsettiğim blogta.
http://maratonalmaty.blogspot.com/2010/03/acmadki-acmadki.html

MithrandiR dedi ki...

Kendisi ordan görüp paylaşmış direk site linki olarak gördüğüm için siz söyleyene kadar haberim yoktu. Zaten konunun ana hatlarından başka bir benzerlik yok herkes kendi düşüncesini yorumunu paylaşmış kendi cümleleriyle. Çeşitlilik, farklı fikirler güzeldir..