22 Mart 2010

Çıkmaz Sokak


Şampiyonlar Ligi çeyrek final kurası çekildikten sonra Thierry Henry'nin dünyası büyük ihtimalle yıkıldı. Emirates Stadı'nda daha sezonun ilk yarısında Arsenal-Blackburn maçında Arsenal taraftarıyla hasret gideren Henry, şampiyonlar ligindeki Barcelona-Arsenal eşlemesiyle birlikte kendisini bekleyen zor günlerin derdine şimdiden düşmüş durumdadır büyük ihtimalle. Zamanında Times dergisine yaptığı açıklamalarda bu korktuğu durumu şu şekilde dile getirmişti:

"Ölene kadar Arsenal taraftarı olacağım. Şampiyonlar Ligi'nde Barcelona'nın Arsenal ile eşleşmesi durumunda neler hissedeceğimi sorarsanız, böyle bir durumun gerçekleşmesini hayal bile etmek istemiyorum. Umarım böyle bir şey gerçekleşmez"

Şu anda gözüktüğü üzere bu düşüncelere sahip bir Henry'nin o maçlarda takımı adına verimli olması mümkün gözükmüyor. Henry'nin Arsenal'e karşı oynamak istemeyeceği aşikar. Fakat Guardiola bu konuda ısrarcı olur mu? Ya da o günkü kadro şartları Henry'nin oynamasını zorunlu kılar mı? Maçın İspanya ayağını bilemem ama İngiltere ayağı Henry için yoğun duygular içerisinde gayet zor geçecek gibi gözüküyor ister kulübede olsun ister sahada.



Hiç yorum yok: