26 Mart 2010

Derbide Kadro Nasıl Olabilir ?

Galatasaray lider Bursaspor'un 5 puan gerisinde ve takipçisi Fenerbahçe'nin 1 puan önünde ligte 2. sırada. Pazar günü her açıdan telafisi çok zor bir maça çıkacak Sarı Kırmızılı takımımız Fenerbahçe karşısında .. Gökhan Zan , Hakan Balta , Harry Kewell , Arda Turan ve Mehmet Topal'ın oynayıp oynamayacağı maç saatinde belli olacak . Şüphesiz bu oyunculardan Arda , Kewell ve Hakan'ın oynayacak duruma gelmesi Rijkaard'ın elini epeyce güçlendirecektir.
 Kadromuza gelince . Kalede Arjantinli eldiven Leo Franco'nun yeri garanti . Leo Franco , Trabzonspor maçında bana göre Galatasaray formasındaki en güven veren mücadelesini oynadı. Defans kurgusunun sağ tarafında özellikle hücüm varyasyonlarındaki Keita ile uyumu sözkonusu olan Sabri Sarıoğlu , Avustralyalı oyuncumuz Lucas Edward Neill yerleri garanti olan oyuncular. Son Trabzonspor maçındaki büyük hatasına rağmen çok iyi bir mücadele ortaya koyan Emre Güngör bana göre mücadeleye ilk onbirde başlar. Sol tarafta ise Trabzonspor maçında kulübede olan Hakan Kadir Balta bu sefer formayı kapar . Caner Erkin'e göre defansif olarak daha iyi oluşu ve Eskişehir ile Trabzon maçlarında Caner'in yaptığı kademe hatalarından ötürü Hakan Balta ile Rijkaard başlar .
  Orta tarafta yeri garanti olan ilk isim Mustafa Sarp , Artık Alex'i mi marke eder , topu mu kapar yoksa ikisini de mi yapar bilinmez ama Mustafa Sarp'tan beklentimiz hepsinin yanında bir de gol atmasıdır(Bknz : Arka direk ve Beşiktaş maçı). Elano Blumer , öbür bankomuz orta sahada. Giydiği 9 numaradan ötürü daha bir duygusal olarak kendisinden beklentilerimiz yüksek ama ne yazık ki hucüm tarafında beklediğimiz verimi alamadık lakin sahada çıkan , mücadele eden iyi ara pası atan Elano Blumer'in artık bu maçta hepsinin yanında duran topları etkin kullanmasını da bekliyoruz . Üçüncü isim ise Barış Özbek , Ayhan Akman ve Giovani Dos Santos arasında gidip geliyor . Eğer Mehmet Topal oynamazsa ilk aday Barış Özbek . Lakin Barış Özbek'in topu oyuna yönlendiremesi ve dar olan oyun zekasından ötürü Galatasaray ataklarına yön vermekte sıkıntı çekiyor ve bu yük tek başına Elano Blumer'in omuzlarında kalıyor ... Giovani Dos Santos ise yabancı kontenjanına takılabilir diye düşünüyorum . Ayhan Akman ise tecrübesiyle bu maça damga vurabilir ama teknik heyetimizin kendisiyle maça başlayacağını düşünmüyorum ... Bu bağlamda buradaki süpriz oyuncu Caner Erkin olabilir mi bekleyip göreceğiz . Yani Mustafa Sarp , Elano Blumer ve Caner Erkin'den oluşan bir orta alan üçlüsünü de görebiliriz

Forvet hattında ise yeri garanti olan isim Abdel Kader Keita . Fildişi Sahilli oyuncumuzun Fenerbahçe'nin sol tarafına Sabri Sarıoğlu ile yapacağı bindirmeler kuşkusuz Galatasaray'ın temel hücüm etkinliklerinden olacaktır. Forvetin solunda ya Joao Alves ya da Giovani Dos Santos'un oynamasını bekliyorum ama bana göre Joao Alves'in forvetin sol tarafında oynaması , fiziksel avantajını kullanıp Fenerbahçe'ye karşı etkin hale gelmemiz önemli bir faktör. Bana göre Abdel Kader Keita gibi oynaması gereken banko oyuncu ise Milan Baros . O malum oyuncunun sakatladığı Kral Milan Baros muhakkak bu maçta hem daha hazır hem de hırsıyla Galatasaray'ın gol yollarındaki büyük güvencesi olacaktır .

Tahminim Galatasaray kadrosu
Leo Franco
Hakan Balta Emre Güngör Lucas Neill Sabri Sarıoğlu
Mustafa Sarp Barış Özbek Elano Blumer
Joao Alves Milan Baros Abdel Kader Keita

Hiç yorum yok: