21 Ağustos 2010

Beşiktaş : 0 İBB : 2 | Sabrın Sonu




Yapılan transferlerden sonra büyük umutlarla lige başlayan Beşiktaş bu gecenin sinyallerini daha geçen hafta Bucaspor karşısında ortaya konulan futbol ile vermişti. Ağustos ayında kalesinde hiç gol görmeyen Beşiktaş İnönü Stadı'ndan 2-0 mağlup ayrıldı.





Maça gayet hızlı başlayan Beşiktaş biraz şanslı olsa daha 4. dakikada 2-0 öne geçebilirdi. Sol kanattan yakaladığı boşluklarla ceza sahasına sarkan Beşiktaşlı oyuncular maalesef bu şansları değerlendiremedi. İstanbul Büyükşehir Belediyespor 90 dakika boyunca yapmak istediklerinden vazgeçmeden sabırla oynadı. Atılan uzun toplarda defalarca ofsayta düştüler. Fakat vazgeçmediler, ısrarla yılmadan taktiklerini uyguladılar. Beşiktaş'ın uyguladığı ofsayt taktiği sebebiyle defansı öne kurması sonucu da ortaya bu skor çıktı. Beşiktaş ilk 20 dakika ortaya koyduğu futbol ile adeta tek kale oynadı. İstanbul Büyükşehir Belediyespor ise yakaladığı topları uzun oynarak çıktıkları kontrataklarda gol aradı. Cenk'in fazla özgüveninin sonucu olan bir hata sonucu yakalanan pozisyon dışında Belediye'nin öyle çok göze batan bir pozisyonu olmadı.  0-0 bitmesine rağmen iki takımda bize çok keyifli bir ilk yarı seyrettirdi.




İkinci yarıda gollerin geleceği belliydi. Fakat beklenen taraftan olmadı bu goller. En azından İstanbul Büyükşehir Belediyespor bir beraberlik koparabilir diye düşünüyordum fakat 90 dakikanın sonunda 2 farklı galibeyetle ayrılacakları aklımın ucundan dahi geçmiyordu. Holosko istekli oynadı fakat yanlız kaldı ileride. Hilbert çabaladı fakat uyum sorunu mu çekiyor yoksa kabiliyeti mi bu kadar çözemedim. Her ne kadar oyundan alındığında tribünler tarafından olumlu tepki alsa da, form tutan bir Guti'nin ardından bana bir daha formayı zor görür gibi geliyor. Nihat ve Delgado ise gecenin en büyük hayal kırıklıklarıydı. Delgado oynadığı yere yabancı olduğunu fazlasıyla belli etti. Nihat'ın sıkıntısı neydi bilemiyorum ama döndüğünden beri bir türlü istediği gibi olamadı Nihat. Zaten bu gece de oyundan çıkarken nasibini aldı tribünlerden.





Tribünlerde aynı Beşiktaş gibi hızlı başladığı gecede ilk 20 dakikanın sonunda duruldular. Sezon başı olması, havanın sıcak olması gibi etkenler göz önüne alındığında normal bir durum tabiki. Değişmeyen gelenek olarak Abdullah Avcı bu gece de Beşiktaş tribünlerinin hedefi oldu.

İki yabancıyla sahaya çıkan İstanbul Büyükşehir Belediyespor ( Hasagiç ve Holmen), yabancılarını nereye koyacağını şaşıran Beşiktaş karşısında net bir galibiyet aldı.  Bu da demek oluyor ki;  "Futbol parayla başarının elde edildiği bir spor olsaydı, sadece zenginlerin eğlencesi olurdu." Bu kadar insan bu sporu takip ediyor futbolla yatıp futbolla kalkıyorsa işte sebep tamamen bu belirsizliktir. Beşiktaş maçları, Beşiktaş galip gelsin veya gelmesin bu sene seyir açısından en keyif verici maçlara sahne olur.


Stat: BJK İnönü
Hakemler: Fırat Aydınus, Baki Tuncay Akkın, Aleks Taşcıoğlu

Beşiktaş: Cenk, Erhan, Ferrari, Ersan, İbrahim Üzülmez, Hilbert (Dk. 66 Tabata), Ernst, Delgado (Dk. 66 Guti), Quaresma, Nihat (Dk. 77 Nobre), Holosko

İstanbul Büyükşehir Belediyespor: Hasagic, Rızvan, Mehmet (Dk. 46 Gökhan Süzen), Metin, Ekrem, Tevfik, Zeki (Dk. 71 Efe), Mahmut, Holmen, İbrahim Akın, İskender (Dk. 83 Tum)

Goller: Dk. 57 İskender, Dk. 90+1 İbrahim Akın (İstanbul Büyükşehir Belediyespor)
Sarı Kartlar: Dk. 10 Cenk (Beşiktaş), Dk. 29 Metin, Dk. 40 Zeki, Dk. 43 Mehmet, Dk. 59 Rızvan, Dk. 86 Efe (İstanbul Büyükşehir Belediyespor)

Hiç yorum yok: