31 Ağustos 2010

Bir Garip Transfer Dönemi



Galatasaray bir garip transfer sezonunu bir o kadar garip transfer harekatıyla noktaladı. Takımın eksiklerini bir türlü gideremeyen Galatasaray, yaz transfer döneminin son 48 saatine girilirken gece yarısı 2 ismi İstanbul'a getirdi. Her şeyden önce fikrimi belirteyim, şu saaten sonra kim gelirse gelsin bir anlamı yok. Komple Barcelona'yı getirttik özel uçakla hepsine imzalatıyoruz deseler boş. Transfer planlı, programlı ve zamanında yapılırsa yararlı olur. Transfer isim getirtmek için değil takımın ihtiyacı için yapılmalıdır. Misimoviç ve Insua. Eğer bu isimler bir ay önce alınsaydı şu an takım daha farklı konumda olabilirdi. Avrupa'ya ağustos ayında havlu atmış, ligde 3 maçta 1 galibiyet, 2 maglubiyet elde etmiş Galatasaray alışık olunmayan bir tablo. Bunun sebebi de gayet açık, gönderilen adamların yerine yeterli takviyenin yapılmaması. Çoğunluğu rotasyonda kullanılacak adamlar kadro derinliğinin kaybolması sebebiyle ilk 11'de oynamaya başlayınca bu son kaçınılmaz oldu.



Getirilen adamların kondüsyon durumları ne olursa olsun tam anlamıyla takıma adapte olmalari en iyi ihtimalle 3-4 hafta. Eğer birde sezon öncesi idman eksikleri varsa istenilen seviyeye gelmeleri daha uzun zaman alacaktır. Yani ligin 7.-8. haftasından önce adam akıllı bir Galatasaray seyretmek için umutlanmamak gerek. Bazı kesimler bu saatten sonra transfere ne gerek vardı diyor. Ama Galatasaray mevcut kadro ile seneye Avrupa'ya katılmaya dahi hak kazanamazdı.




Bu durumların oluşması, konuşulması kim ne derse desin büyük bir yönetim fiyaskosudur. İçeride tam anlamıyla ne olup bittiğini bilmesekte Haldun Üstünel'i kaybetmek görünen kısmıyla büyük bir hataydı. Artık olan oldu şu an için yapılacak en doğru hamle bu dönem yapılan hatalardan ders çıkararak, ara transfere çok faydası dokunmayacak olsa da planlı ve programlı bir strateji kurulup önümüzdeki yaz dönemi çalışmalarına başlanmasıdır.

Hiç yorum yok: