23 Ağustos 2010

Galatasaray : 0 Bursaspor : 2 | Abdullah Yılmadı!



İlk 11 açıklanınca o orta saha ile Galatasaray'ın hiçbir şey oynayamayacağını çok iyi biliyordum. Beklediğim gibi de oldu. Orta sahadan destek gelmeyincede ileride tek başına kaybolan bir Baros izlemek zorunda kaldık. Uzun zamandır bu kadar ne oynadığını bilmeyen, mantıklı üst üste 3 pas yapamayan bir Galatasaray izledim. Bu kadar isteksiz, arzusuz, ayakta zorla duran, pres yapmayan adamlar istesen bir araya toplanmazdı herhalde.



1989-1990 sezonundan beri Galatasaray'ın en kötü sezon başlangıcı, 2 maçta 2 mağlubiyet. Sahada bu düdüğü niye benim elime vermişler diye düşünen bir adam. O adam olmasa belki bugün kurtulurdu. Hoş Galatasaray'da yine birşey olmazdı ama göz göre göre bariz bir pozisyonda milyonların gözünün içine bakarak korkaklığını ilan eden bir kişinin Türkiye Süper Lig'inde hakem sıfatıyla bulunması içler acısı bir durum. Volkan Şen bile atılacağından emin iken 90 dakika sahada kalmasının başka bir açıklaması olamaz.



Ayhan Akman'ın hala Galatasaray forması giymesi büyük bir mucize. Atağa kalkan takımı bu kadar güzel frenlemeyi nasıl beceriyor bilemiyorum. Ayhan şu andaki oyunuyla sadece belli noktalarda iş yapar. O da nedir önde olduğun skoru koruyup vakit geçirmen gereken dakikalar. Alırsın o zamanlarda Ayhan'ı skoru korur, zamanı eritir. Ayhan devamlı çıkıp Galatasaray 11'inde oynayacak kişi, Galatasaray orta sahasının yükünü taşıyacak adam kesinlikle değildir. Takımda Harry Kewell ve Lucas Neill dışında birşeyler yapmaya çabalayan kimse yok. 10 numarayı sırtına geçiren kaptan Arda desen o da kayıplarda.

Bursaspor 15. dakikada yakaladığı ilk pozisyonda golü bulunca Galatasaraylı oyuncular ister istemez demoralize oldular. İlk yarının ikinci kısmında Galatasaray yüklenmesine rağmen golü bulamadı. Galatasaray birşey oynamadı. Bursaspor çok mu iyi oynadı. Bence Galatasaray'dan çok büyük bir artısı yoktu. Sadece biraz daha şanslıydılar bu gece. Geçen hafta Bursaspor'un Konyaspor maçını izleme şansı da bulmuştum. 2. haftanın sonunda görüntü olarak Bursaspor havaya girdi ama bence oynanan oyun ilerleyen haftalarda sıkıntılar yaratacaktır.



Galatasaray'da işler iyice karıştı. Hafta içi oynanacak Avrupa Kupası maçında alınacak ters bir durum ortamı iyice çığrından çıkarır. Kaosa sürükler. Umarım bunlar olmaz. Yazının sonunda denk geldi ama bir iki kelime daha etmeden bitirmeyeceğim bu yazıyı. Mehmet Helvacı açıklama yapıyor şu anda. Taraftara sitem ediyor daha ligin ikinci haftasında protesto mu olur diye. Yalnız gözden kaçırdığı nokta şudur ki, Galatasaray taraftarı yapılan yanlış hamleler ile bu ligin bitmeyeceğinin daha ikinci haftadan farkında. Ayhan'la Ali Turan'la, Barış'la bu ligin gitmeyeceğini biliyor. 12. haftada, 22. haftada daha kötü şeylerle karşılacağının bilincinde olduğu için şimdiden tedbir alınması için uyarı yapıyor Galatasaray taraftarı. Hazır transfer sezonu daha kapanmamışken, her ne kadar bu saatten sonra takıma kaltılacak adamın takıma sağlayacağı yarar hakkında soru işaretleri olsa da kafamda, bu uyarıyı umarım dikkate alır Galatasaray yönetimi.

GALATASARAY: 0 - BURSASPOR: 2
Stat: Ali Sami Yen
Hakemler: Abdullah Yılmaz, İsmail Köse, Gökhan Memişoğlu
Galatasaray: Ufuk, Ali Turan, Neill, Servet, Hakan, Mustafa Sarp, Ayhan, Barış (Dk. 70 Elano), Arda, Kewell, Baros
Bursaspor: Ivankov, Ali Tandoğan, Stepanov, Ömer, Vederson, Hüseyin, Ergiç, Volkan (Dk. 86 Steiner), Batalla (Dk. 73 Bekir Ozan), Ozan İpek, Sercan (Dk. 68 Nunez)
Goller: Dk. 15 ve Dk. 83 Ergiç (Bursaspor)
Sarı Kartlar: Dk. 19 Volkan, Dk. 68 Hüseyin, Dk. 84 Ivankov (Bursaspor), Dk. 45+1 Ayhan, Dk. 45+2 Baros, Dk. 75 Elano, Dk. 76 Kewell (Galatasaray)

2 yorum:

timsahadam1963 dedi ki...

Bence de mağlubiyetin tek sebebi hakem.Çok başarılı bir yazı olmuş özellikle başlık.

MithrandiR dedi ki...

45 dakikadan fazla 1 kişi eksik oynamak az bişey değil her şey değişebilir. Dediğim gibi Volkan Şen atılsaydı belki dün gece kurtulurdu ama genel olarak Galatasaray'ın oynadığı bir şey yok ortada.