30 Ağustos 2010

Eskişehirspor: 1 Galatasaray : 3 | Özlenen Galibiyet



İki taraf içinde fazlasıyla kritik bir maçtı. Ligin 3. haftasına girilirken iki takımında henüz galibiyeti yoktu. Avrupa'ya erken havlu atan Galatasaray, son Süper Lig'e yükselişinden beri ne evinde ne de deplasmanda mağlup edemediği Eskişehir'in karşısına çıkıyordu. Bu kritik maçtan galibiyetle ayrılan taraf Galatasaray oldu.



Hızlı başlayan maçta İvesa'nın hatasını affetmeyen Baros daha 4. dakikada skoru Galatasaray'ın lehine çevirdi. Elano ilk 11'de başladığı ilk maçta gayet hırslı ve istekli gözüktü. Golde katkısı olan da oydu, sol bekten top çıkaranda. İkinci yarıya niye çıkamadığına tam anlam veremesem de ilk yarı da gayet iyi çalıştı ve takıma canlılık getirmiş gibi de gözüktü. İlk yarı kalecilerin karşılıklı hatalarına sahne oldu. İvesa'nın ceza sahası önünde Baros'a yumuşattığı topu kalesinde görmesinden sonra, Ufuk birkaç pozisyon önce Sezer'in harika şutunu kornere çelmesine rağmen, soldan gelen Tello'nun ortasını topa uzanmasına rağmen tutamayarak pozisyonun devamına sebebiyet verdi ve golü kalesinde gördü. Karşılıklı hatalar sonucu devreye 1-1 girildi.




İkinci yarı Aydın-Elano değişikliği ile başladı. İlk 10 dakika Eskişehir yüklenmesine rağmen fazla etkili olamadı. Ardaya devre arasında ne olduysa bambaşka çıktı ikinci yarıya. İlk yarıda tek olumlu hareketi olmayan Arda, 2. yarı maçı koparan noktalarda gerekli hareketleri yapan kişi olarak çıktı karşımıza. İkinci golden sonra taraftara koşması, maç sonu yine taraftara gitmesi, soyunma odasına giderken üçlü isteğini kırmayıp geri dönüp üçlü çektirmesiyle bu gece iki farklı Arda görmemize sebep oldu. Ama bilsin ki bizim özlediğimiz kesinlikle son 45 dakikadaki Ardadır. Barış Özbek hala şu takımda ilk 11 başlıyor en çok ona üzülüyorum. Futbol yerine atletizmi falan tercih etse ülkemiz adına kesinlikle daha başarılı olurdu.Hakan Balta'nın yediği kesikle forma şansı bulan Serkan Kurtuluş oynadığı mevkiye yabancı olmasına rağmen fazla sırıtmadan elinden gelenin en iyisini yaptı. Gecenin en çok çalışan isimlerinden biri de Baros'tu. İleride tek kalma problemini de çözerlerse eğer kesinlikle daha faydalı olacaktır. Yanlız kalmayıp şu harcadığı eforu biraz daha oyuna katabilse çok daha farklı bir Galatasaray seyredeceğiz. Milli maç arasından sonra sakatların iyileşmesiyle bu dediğim gerçekleşebilir.



Eskişehir güzel bir takım kurmuş. Fark bir anda ikiye çıkınca ister istemez koptular oyundan. Ama maç gayet ortadaydı. Pele, Rıza hocanın onca uyarısına rağmen niye hiç ofansa katkı sağlamaya çaba göstermiyor çözemedim. Devamlı orta sahadan uzun paslar yapmaya çalışıyor ya da kısa pas yapıp geri dönüyor ileriye devam etmiyor. Ayrıca çokta kasıtlı fauller yapıyor. Eskişehir taraftarı sabırsız davranıp maç sonlarına doğru " Rıza istifa" sesleri çıkardı ama biraz sabrederlerse bu güzel kadro iş yapacaktır Süper Lig'de.



Milli maç arası kesinlikle ilaç gibi gelecektir. Bu araya galibiyetle girmek daha da güzel oldu. Galatasaray'da hala bir şey yok. Mevcut kadrodan bişeyler yapmasını beklemekte mucize olur. Kalan kısıtlı zamanda ismi geçen transfer söylentileri gerçekleşirse belki biraz toparlanma yaşanır. En büyük sıkıntı sakatlık takımın yakasını bırakırsa tabi.

Hiç yorum yok: