14 Eylül 2010

Galatasaray: 1 Gaziantepspor: 0 | Ayhan'la Bu Lig Bitmez




Ligin 4. haftasında iki 3 puanlı takımın mücadelesinde zorda olsa gülen taraf Galatasaray oldu. Bu sezon Ali Sami Yen'de ilk galibiyetini alan Galatasaray puanını 6'ya yükseltti. İlk 11'ler açıklandıktan sonra saç baş yolduran Ayhan Akman, Mustafa Sarp, Barış Özbek üçlüsünden Barış'ı görmemek acaba bu gece farklı bir Galatasaray izler miyiz düşüncesini oluştursada kafada, Ayhan 2 kişilik oynayarak bizlere yokluğunu hissettirmedi Barış'ın. Galatasaray orta sahasında oynayan bir kişinin 90 dakika boyunca rakip yarı sahaya doğru bir pasını geçtim, pas girişimi dahi olmaması istense yapılamayacak zor bir durum. İşte Ayhan burada farkını ortaya koyuyor.




Çok sıkıcı bir ilk yarı olmasına rağmen Gaziantepspor kesinlikle Galatasaray'a nazaran daha derli toplu bir oyun sergiledi. Ayağa pas yapan, hücumda çoğalan, oyun kuran büyük çoğunlukta Gaziantepsporlu futbolculardı. Sahada nasıl dağılmamak gerekiyorsa  Galatasaray mükemmel bir şekilde bunu sergiliyor 4 haftadır.İlk haftadan beri söylüyorum, bu kadar dağınık, oyun disiplininden kopuk, hiçbir şey oynamayan bir Galatasaray senelerdir izlemiyordum. Merakla beklenen Insua ve Misimoviç'in de sahada olması Galatasaray taraftarını farklı beklentilere soksada ortaya konan futbol açısından geçen haftalara göre bir fark yoktu. Insua ilk maçı olmasına rağmen gayet iyi mücadele etti ve güven verdi. İleri çıkışlarından dolayı zaman zaman geride boşluklar versede, devamlı kanatta gidip gelmesi ve defansta yerinde müdahaleleriyle ilk çıktığı maç için tatmin edici bir oyun sergiledi. Bu oyunun devamlılığını sağlarsa eğer Hakan Balta bu sezon zor forma görür. Misimoviç beklediğimiz gibi değildi ama daha bişeyler beklemek için çok erken. Ayhan Akman gibi bir insanla yakın oynamak hiç kolay değil. Top ayağına hemen her geldiğinde Ayhan'ın Misimoviç'ten ileride olmasının anlatılıp yorumlanabilecek hiçbir tarafı yok. Ona rağmen yakaldığı pozisyonlarda oynadığı tek toplar en azından güzel günlerin uzaklarda olmadığının habercisiydi.



İkinci yarıda gerçekleşen Sabri (giren) Ali Turan (çıkan) ve Aydın (giren) Elano (çıkan) değişikliklerinin sonucunda 45 ile 60. dakikalar arasında bambaşka bir Galatasaray izledik. Çoğunluğu sağ kanat imzalı olan pozisyonlar bize isimlerden çok uyumlu bir Galatasaray'ın neler yapabileceğini gösterdi. Altyapıdan beri birbirlerini bilen iki isim olan Aydın ve Sabri oynadıkları gözü kapalı oyunla Galatasaray ruhundan ufak bir resital sundular izleyenlere. Böylece ilk yarının sıkıcılığının esas sebebinin Ali Turan ve Elano'nun sağ kanatta yarattığı karşılıklı beceriksizlikten kaynaklandığını daha net görmüş olduk. Her ne kadar "Ayhan'la atak başlıyor" hüsranına 90 dakika boyunca katlanmak zorunda kalsakta, ikinci yarıda Harry Kewell'ın penaltı golü imdada yetişti. Zaten başka türlü kimsenin gol atacağı yok gibiydi. El Yasa ve Kewell arasında başlayan sürtüşme Bünyamin Gezer sayesinde had safhaya ulaşınca, Rijkaard mecburen Pino-Kewell değişikliğine gitmek zorunda kaldı. Aydın'ın sola Pino'nun sağa geçmesi de düzeni bir anda eski haline getirdi. Sağ kanattaki Sabri-Pino, sol kanattaki Insua- Aydın, ilk 15 dakikadaki Sabri-Aydın uyumundan sonra olmadı.



Gaziantepspor oluşturduğu kadro ile ligin en iyi top çeviren ve hucüm eden takımlarından biri olmuş. Julio Cesar'ın iki defa  2 Galatasaraylıdan sıyrılması, Popov'un şutları ve oynadığı oyun, Beto'nun Sosa'nın yakaladığı pozisyonlar, Karcemarskas'ın kurtarışları yabancı transferinde ki isabet yüzdesinin yüksekliğini bariz bir şekilde gösteriyor. Gaziantepspor eski keşfettiği yabancılarının yanına yeni ve yerinde keşifler katmış gibi gözüküyor. Bünyamin Gezer her zamanki burada kral benim havasını yaratmak için ortalığı biraz birbirine katsada çok bariz bir eksisi yok gibiydi. Yalçın'ın Baros'un ayağına var gücüyle basmasından sonra hakeme "Çok basit faul!" çığırışları ise Türkiye'den niye fazla kaliteli stoper çıkmadığı gerçeğiyle bir kez daha yüzleşmeme neden oldu.



Geçen sezon ligin 4. haftasında 11 gol atıp ( 4. haftada hükmen galip geldiği Ankaraspor maçı hariç), 4 gol yiyen Galatasaray'ın bu sezon 4. haftada 5 gol atıp 5 gol yemesi bir yerde bir terslik olduğunun net bir göstergesi. Bu Galatasaray ki 3. hafta itibariyle 39 kornerle en çok korner kullanan takım ( maç başına 13 korner). Fakat bu kornerlerden kazanılan gol sayısı 1. Hucüm var, atak var ama her şey göstermelik gibi geliyor bana. Takım çalışmıyor, oynamıyor bal yapmayan arı misali. Bu kez bu işte Rijkaard bir hata yapıyormuş gibi seziyorum ama 8. haftaya kadar bu takımdan bir şey beklemediğim için şimdilik susmakla yetiniyorum. Her şeye rağmen zor bir maçtan kazanılan 3 puan. Gaziantepspor bu sezon çok canlar yakar onu da not düşelim yazının sonuna.

3 yorum:

Nihat ONUR dedi ki...

Artık Rijjkard ın da tartısılması gerek ,adamı biz tuttuk kaf dagının tepesine yerlestirdik dokunmuyoruz dokundurtmuyoruz .!Tolunay KAFKAS 18 yasında Orhan Gulle ye,Sota gencecik cocuklara guvenebiliyorsa 90 dk boyunca hicbirsey yapmayan Ayhan+Sarp ikilesine sabır eden Rijjkarda Samiyende demekki Ayhan ve sarpa yuhalama gelecekte ondan sonra oynatmayacak galiba !!!(Bknz Aykut+Jo+Franco)Al kardesim Musayı Cumhuru bırak yenilirsek onlarla yenilelim .!!
Antalyada yasıyorum TTelekomdan kombine almayı düşünüyorum ama Ayhanı+Sarpı+Serveti izlemek icin almam bu kombineyi .

Nihat ONUR dedi ki...

Artık Rijjkard ın da tartısılması gerek ,adamı biz tuttuk kaf dagının tepesine yerlestirdik dokunmuyoruz dokundurtmuyoruz .!Tolunay KAFKAS 18 yasında Orhan Gulle ye,Sota gencecik cocuklara guvenebiliyorsa 90 dk boyunca hicbirsey yapmayan Ayhan+Sarp ikilesine sabır eden Rijjkarda Samiyende demekki Ayhan ve sarpa yuhalama gelecekte ondan sonra oynatmayacak galiba !!!(Bknz Aykut+Jo+Franco)Al kardesim Musayı Cumhuru bırak yenilirsek onlarla yenilelim .!!
Antalyada yasıyorum TTelekomdan kombine almayı düşünüyorum ama Ayhanı+Sarpı+Serveti izlemek icin almam bu kombineyi .

Burak Kereci dedi ki...

Artık Ayhan'a hizmetlerinden dolayı teşekkür edip,o bölgeye Musa Çağıran'ı monte etmek gerek.