26 Eylül 2010

Galatasaray : 3 İBB : 1 | 4'te 4



 Bugüne kadar Süper Lig'de üç büyüklere karşı 25 maçta 5 galibiyet 8 beraberlik elde etmiş, Fenerbahçe'den 10 puan, Beşiktaş'tan 9 puan kazanmış İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un şansı Galatasaray'a yine tutmadı. 6 maçta 5 gol atan  sezona kısır bir başlangıç yapan Galatasaray erken bulduğu gollerle ve oynadığı oyunla bu sezonun en futbola benzeyen oyununu ortaya koydu. Galatasaray 13. dakikada skoru 2-0'a getirince İBB ister istemez demoralize oldu ve toparlanması zaman aldı.




Her ne kadar 2-0'dan sonra oyuna denge gelse de şans bu gece İBB'nin yanında değildi. Geçtiğimiz haftalardan farklı olarak Lorik Cana, Pino ve Serkan Kurtuluş ile başladı. Çokta iyi yaptı. Serkan Kurtuluş'un 2 golde yaptığı adrese teslim ortalar maçın gidişatını fazlasıyla değiştirdi.Galatasaray'ın tam anlamıyla bişeyler oynamaya başlaması için beklememiz gereken zamanın 8. hafta olduğunu söylüyordum. Bu maçta en azından bunun gerçekleşebilmesi için iyi sinyallar verdiler. Takımın pres yapması oyuncuların isteği geceye dair olumlu taraflardı. Her ne kadar kondüsyon ve devamlılık olarak eksikleri olacak futbolcular bulunsada, araya girecek milli maç arasınıda hesaba katarsak daha 3 haftası var Galatasaray'ın bu açıklarını kapayabilmesi için.




Kadroların açıklanmasıyla Ayhan Akman, Mustafa Sarp, Barış Özbek üçlüsünden ikisinin kenarda oturduğunu görmek içime su serpse de bu adamlar ne yapıp edip sahada bir araya geldiler yine. Ayhan Akman haftalardır anlattığım şekilde devam etti yine oynamaya eminim Neill hücum hattına Ayhan'dan daha fazla dikine top atmıştır. İnsua bugün çok ön plana çıkmasada fazla sırıtmadı sol kanatta. Arda'nın yokluğunda Galatasaray'ın sağ kanadı daha çok kullanması, Kewell'ın girişiyle tam sol kanat daha fazla kullanılmaya başlanacakken gelen Baros'un sakatlığı ve Kewell'in forvete geçmesi etken oldu buna. Neill bugün nedense olur olmadık yerlerde olur olmaz hatalar yaptı. Eğer İBB oyuncuları biraz daha becerikli ve şanslı olsaydı bugün maçın dönmesi şaşırtıcı olmazdı. Pino her ne kadar istekli gözüksede hem kondüsyon açısından hem takım uyumu açısından sıkıntı çekiyor. Misimoviç'in hakkında konuşmam için zaman daha dolmadı ona yorum yapmıyorum daha 2 haftası var onunda. Aydın bildiğimiz gibi bir varmış bir yokmuş kıvamında bu gece yine yokları oynadı. Gecenin kahramanına gelecek olursak Milan Baros hem hat-trick yaptı, hem de attığı muhteşem üçüncü golü ile bu sezon ilk defa 90 dakika olmasa bile keyifle Galatasaray maçı izlememize vesile oldu. Henüz netleşmedi sanırım ama umarım sakatlığı  ciddi değildir. Geçen sezon bu sebepten çok sıkıntı çekti, bu sezon tam da havasını yakalamışken böyle bir talihsizlik yaşaması hem kendisi hem takımı için kötü olur.



İBB bu ülkenin en iyi kontratağa çıkan takımıdır bence. Fakat bu gece hem bu şekilde fazla pozisyona giremediler, hem de biraz beceriksizdiler. İkinci yarının başlamasıyla skora rağmen çok güzel bir şekilde motive oldular ve maçı bırakmadılar. Hakem Bülent Yıldırım çok kolay kart çıkardı. Bunun sonucu da 4'ü İBB, 5'i Galatasaray olmak üzere 9 sarı kart olarak yansıdı maça. Galatasaray 4'te 4 yaparak güzel bir hava yakaladı. Oynadığı oyunda aynı güzelliğe ulaşırsa eğer işte o zaman işler yoluna girdi diyebiliriz.

1 yorum:

franz dedi ki...

Uzun zaman sonra stada gittim bugün. Birçok açıdan çok keyifli bir maçtı. İbb maçında bu kadar seyirci beklemezdim ama Alpaslan abimiz için olacak herhalde oldukça dolu ve istekli bir tribün vardı. Eski açıkta izledim maçı ve orada olması gerçekten çok keyifliydi. Erken gelen goller de kaymağı oldu.

Ufuk'ta sabretmeye kesinlikle devam etmeli. Her geçen gün daha iyi olacağına inanıyorum onun. Serkan ve İnsua bence çok güzel ikili oldular. Gerçi Sabri gelince alır sağı ama Serkan her türlü oranın ikinci adamıdır.Yakında birincisi olursa da şaşırmam. Servet oldukça istekli ve mücadeleciydi. Sol stoperde maçına göre Hakan'la dönüşümlü iyi iş çıkarırlar gibi geliyor. Neill kötüydü bu maçta ama düzelir haftaya.

Kontenjan sorununa takılmazsa Cana bence banko oynamalıdır. Misimovic'in dediğin gibi zamana ihtiyacı var. Kewell yine girdikten sonra müthiş etki yaptı solda, mecburiyetten forvete geçene kadar. Pino kötüydü bana göre, Aydın ona keza. Sağda sıkıntı yaşayacağız herhalde bu sezon biraz. Aydın, Pino, Serdar üçlüsü dönüşümlü olarak idare edecekler orada. Biraz verimi düşse de Arda'yı kullanabiliriz belki bu bölgede. Ya da arkasında Maicon'vari yardıran bir Sabri'yle, kendine gelmiş, içe kaçan bir Elano da izleyebiliriz belki ilerleyen haftalarda. Baros'a nazar değmesin dedik ama gene değdi, lanet olsun. Umarım ciddi birşey değildir. En kilit adamlardan biri tartışmasız. 3. gol en kral rövaşatadan daha güzeldir benim için.

Özetle güzel bir geceydi. Oyun tabi ki istenen seviyede değil ama 2-3 hafta içinde daha umut verici bir seviyeye ulaşacaktır. Fener maçına kadar kayıp vermezsek, eksiklerimiz de dönebilirse Fener maçına kadar çok daha iyi bir takım olacağımız kesin. Fener maçını da döngüyü kırıp alabilirsek eğer en azından ilk yarıyı lider kaparız bence. Umalım ki başka aksilikler çıkmasın bu haftalarda.