02 Eylül 2010

İngiltere'de Transfer #1





Genellikle flaş transferler olmaz, menejerler hep genç yetenekleri patlatırdı 'Ada'da ama bu dönem Dubaililerin katkılarıyla para döküldü özellikle Manchester'ın açık mavi tarafında.

Bu kısımda Manchester City ve Arsenal ile başlayalım yazmaya. Devamı da gelecek.

Manchester City, Aleksandar Kolarov, Yaya Toure, David Silva, Jerome Boateng ve Mario Balotelli gibi yıldız isimleri kattılar kadrolarına. Birkaç yıl önce Chelsea'de gördüğümüz değişimler bunlar. Kadroyu toptan revize etmek, birinci sınıf bir takım yaratmak amaçlı. Bu 5 adama toplamda 130 milyon € civarında bonservis verdiler. Tabi paralar yerden fışkırınca bu hiç büyük bir rakam değil onlar için..




  Arsenal yine aynı yoldaydı. 10 oyuncu sattılar ( Bonservis alarak gönderdikleri ) Bunun dışında serbest bıraktıkları oyuncular kimlerdir bilemeyiz bile. Fabrika usulü çalıştıkları için, tabana çok güveniyor Wenger. Gidenlerin arasında Gallas ve Senderos'un olması artık defans hattında Vermaelen'in yerinin garanti olduğunu gösterdi bize. Ayrıca Eduardo'yu Shaktar Donetsk aldı. En sürpriz isim ise Fran Merida'nın Atletico Madrid'e gitmesi. Arsene Wenger Fabregas'ı bırakmaya niyetli değil, bunun göstergesiydi bu ayrılık.Arsenal'e gelenler arasında en flaş isim tabiki Chamakh. İki sezondur ısrar ettiği transferi bu yıl gerçekleştirdi Arsenal. Ayrıca Sebastien Squillaci de Arsenal'in Fransız Akımının alışılmış hareketlerinden. Bir de Lorient takımından alınan Laurent Koscielny 10 Milyon Pound'luk bonservise bakıldığında pek boş bir isme benzemiyor.

1 yorum:

baldur dedi ki...

arsenal'in 10 tane oyuncuyu bonservis bedeli alarak sattığı şaka mı? bir tek eduardo'yu bonservis bedeli karşılığı gönderdiler. gallas-silvestre-senderos serbest kalıp gittiler.