17 Eylül 2010

Sihirli Değnek : Motivasyon


Bir tarafta ligin en çok gol atan takımı diğer tarafta ligin en çok gol yiyen, 4. hafta sonunda Hakan Kutlu'nun görevine son vererek Hikmet Karaman'ın başına geçirildiği Manisaspor. Maç öncesinde doğal olarak Trabzonspor'un rahat bir galibiyet alacağı görüşü hakimdi herkeste. 9. dakikada Trabzon'un öne geçmesi de hiçbir şekilde yadırganmadı bu yüzden. Fakat Manisaspor o kadar konsantre olmuş ki puan almaya, skora rağmen kopmayarak mücadeleye devam edip, 1-0 mağlup durumdan 3-1 galip duruma gelerek bu sezon ilk 3 puanına kavuştu. Haliyle klişe laf kontenjanından herkesin dilinde Manisaspor'a sihirli değnek değmiş oldu. 4'te 0 çeken Manisaspor'un lige en iyi başlangıç yapan takımlardan biri olan Trabzonspor'u hem de kendi sahasında 2 farklı mağlup etmesinin başka bir açıklama olamazdı. Hikmet Karaman daha takımın başına geleli 3 gün olmuşken ne değişmişti peki? Bunun cevabını maçı izleyenler maç sonunda görmüşlerdir muhtemelen. Maç bitiminde röportajlarda çoğu Manisaspor'lu futbolcunun değindiği gibi Hikmet Hoca'nın motivasyon farkı. Bu fark ki maç bittiğinde dahi Hikmet Hoca tüm takımı sahada toplayıp kazandıkları galibiyetten sonra gerekli motivasyonu verdi. Çünkü hoca biliyor ki aslında her şey daha yeni başlıyor.Ve bu sefer kurtarıcı değil kahraman olmanın peşinde Hikmet Karaman.

2 yorum:

baldur dedi ki...

kahraman mı? ne zaman kahraman olmuş ki? hikmet karaman-ziya doğan-yılmaz vural bu üçünün en büyük ortak özelliği rakip kim olursa olsun lig arası geldikleri takımın başındaki ilk maçlarını kazanmalarıdır, başka da bir numaraları yoktur. manisa bu sene en fazla 15. olur bence, kılpayı kurtarır yani.

mustafa dedi ki...

manisa çok kötü takım değil ama trabzonu yenecek bi oyun oynamadılar bugün..bu maç tamamen şenol güneşin hatasıdır...kazanan takıma güvenip sahaya sürdü...fakat tutmadı bu sefer...umutun yerine ceyhunla başlsayadık maç 3-1 bizimdi...makakulanın gölü de haftanın gölü olur şimdiden