11 Ocak 2010

Futbol 90 Dakika!




Bugün duyduğum enteresan olayı paylaşayım. Bu futbol denilen meret garip bir olay olduğunu kanıtladı bir kez daha bize. İki arkadaş iddaa oynuyorlar. Kuponlar aynı doğrultuda tek fark son maçlarda biri Angola-Mali maçına "0" (beraberlik) oynarken, diğeri Angola'nın galibiyetine veriyor.

Kuponlar yatırıldıktan sonra evli evine köylü köyüne dağılıyor. Olayı dış göz olarak iki taraflı olarak aktarıyorum bundan sonra. Tüm maçlar tutuyor iş Angola-Mali maçına kalıyor 2 kupondada. Angola'nın galibiyetine oynayan eleman maçı takip ediyor sonuna kadar ve 75. dakikaya kadar 4-0 Angola galibiyetiyle devam eden maçın 4-4 bitmesiyle kaçırdığı 200 küsür liraya yanıyor. Sabah beraberliğe oynayan arkadaşıyla karşılaşıyor. Ne ballı adamsın tutturdun kuponu götürdün parayı tarzı bir tepkiyle karşılaşınca makara yapma benle 4-4 bitti maç diyor yattı benim kupon parayı sen götürdün asıl diye cevap veriyor haliyle.

Beraberliğe oynayan elemanın şoku o anda başlıyor. Direk telefona sarılmasından ters giden birşeyler olduğunu hissettiriyor. Eve açılan telefonda çöpün kesinlikle atılmaması talimatının ardından eğer hala dökülmemiş ise küllükte 170 liranın yattığı anlatılıyor anneye aceleyle. Dakika 75'te skorun 4-0 olduğunu görüp beraberliğe oynadığı için kuponu buruşturup atmış meğer eleman. Neyseki yırtmadan buruşturup atmış ki kurtarmış kuponu. Boşuna demiyorlar futbol 90 dakika diye ne olursa olsun bekleyeceksin sonuna kadar, umudunu kaybetmeyeceksin.

Hiç yorum yok: