13 Ocak 2010

Vizyonsuzluk


Herşeyden önce belirteyim Yılmaz Vural renkli kişiliğiyle her zaman gönlümde ayrı yer etmiş bir insandır. Bir süredir gündemde olan ve dün gece Türkiye Kupası mücadelesinde İnönü Stadı'nda Yılmaz Vurallı Kasımpaşa'nın Beşiktaş'ı mağlup etmesinden sonra tekrar alevlenen olay hakkında bir iki bişey yazmadan edemeyeceğim.

Yılmaz Vural dün gece tüm Türkiye'ye seslendi ölene kadar Milli Takım'a talip olduğunu söyledi. Çevremden duyuyorum ciddi ciddi savunan insanlar var bu fikri. İyi güzel Yılmaz Vural uzun senelerdir bu işin içinde ama kariyerinde ne var. Düşme hattında gidip gelen takımların can simidi, bazen su üstünde tutanı bazen takımla birlikte suyun altına dalanı. Fikri savunanlar bunun üzerine bir fırsat verilse ne olur adama hiç şans tanınmadı diyorlar hemen arkasından. Yılmaz Vural Trabzonspor macerası da yaşadı hatta çıktığı maç ve aldığı galibiyet sayısı bakımından en başarılı dönemini yaşadı. Fakat tutunamadı. 23 senede 19 macera yaşayan seferi teknik adam çıktığı 309 karşılaşmada 122 galibiyet 65 beraberlik ve 123 mağlubiyet elde etmiş. Çıktığı maç sayısını kazandığı maç sayısına oranlarsak % 39 luk bir başarı demek oluyor buda.


Dediğim gibi azımsanmayacak bir çoğunluk Yılmaz Vural'ın milli takımın başına geçmesini istiyor. Biri bana bunu açıklasın nasıl bir mantıktır bu. Kariyer ortada rakamlar ortada. Tamam Yılmaz Vural sempatik adam tamam Yılmaz Vural ortalıkta dolaşan çoğu adamdan futbolu daha iyi biliyor olabilir ama bizim deneme yanılmayla vakit kaybedecek durumumuz mu var. Bir turnuva kaçırıyoruz diye Türkiye'nin bugüne kadar yetiştirdiği en iyi teknik adam olan Fatih Terim'in ipini çekenler Yılmaz Vural'ı ne yaparlar tahmin edebiliyor musunuz? Yılmaz Vural milli takımın ağırlığını kaldırabilecek bir isim değildir. Üç büyüklere karşı 2 galibiyet alanı milli takımın başına koymaya niyetlenmek vizyonsuzluktan başka birşey değildir. Vakit kaybedecek oyun oynayacak zaman değil ne dedi federasyon Fatih Terim'in yerine en az onun kadar kariyerli bir isim getireceğiz. Demek ki Yılmaz Vural daha kafadan kaybediyor bu durumda. Peki bu basının sevdası ileride elde edilecek bol malzeme kaynağı düşüncesi mi yoksa cidden Türk Milli Takımı'nın geleceğini umursamayacak kadar vizyonsuzlar mı onlarda?

Hiç yorum yok: