11 Nisan 2010

Real Madrid : 0 Barcelona : 2 | El Clasico



Maçın başlamasıyla birlikte içimi kaplayan duygu ne yazık ki doğru çıktı. Çok beklentiye girdiğimiz derbi beklediğimizden daha düşük tempoda geçti. İspanya'da özellikle de Barcelona maçlarında alışık olmadığımız şekilde oyunun sık sık durması ve topun oyun alanı dışına çıkması da büyük etki etti bu duruma. Maçın başlarında Real Madrid her ne kadar topa daha fazla sahip olan ekip olarak ilk golü bulmaya daha yakın gözükse de bu maçta da ortaya çıkan Messi faktörü ibreyi tam ters tarafa döndürdü. Bir ara Real Madrid lehine % 70'lere çıkan topa sahip olma oranı Barcelona'nın golü bulmasınında etkisiyle ilk yarının sonunda Real Madrid %40 Barcelona %60 şeklinde bir hal aldı. Real Madrid yediği ilk golden sonra 1-2 önemli pozisyona girse de ne yazık ki istediği gibi değerlendiremedi bu pozisyonları.




Gözüme çarpan diğer bir durum ise maçın hakeminin bu maç için biraz hafif kalıyor gibi gözükmesiydi. Maçın başlarında çıkaramadığı birkaç kart maçın yüksek tansiyonuyla beraber sıkıntı yarattı. Zaten bu durum 90 dakika boyunca da devam etti. Çizgi şeklinde oynamakta ısrarcı olan Madrid defansı Barcelona'nın hızlı ve yetenekli adamları karşısında maalesef çaresiz kaldı. Ayrıca ilk golde Xavi'nin attığı pas ders olarak okutulmalı bir yerlerde, futbolcu olmak isteyen adama öğretilmeli o pasın sırrı. Real Madrid'in umudu Cristiano Ronaldo'nun yüksek top kaybıyla oynamasının üzerine, Barcelona'nın silahları Xavi ve Messi'nin muhteşem oyunları Katalan ekibinin Barnebau'dan mutlu bir şekilde ayrılmasının temel sebeplerini oluşturdu. Barcelona şampiyonluk yolunda ki en büyük rakibini kendi evinde mağlup ederek son 7 haftaya 3 puan önde girerek avantaj elde etmiş oldu böylece. Ayrıca maç sonu yaşanan sevinç görülmeye değerdi. Hafta içi Şampiyonlar Ligi'nde maç yapıp yarı finale çıkacaksın, hafta sonu deplasmanda en büyük rakibini yenip ligde avantaj elde edeceksin. Sevinecekler tabi sonuna kadar hakediyorlar.




Not : Maçı NTV'den izleyenler için gelsin Rıdvan Dilmen için tek kelime etmedim, etmeyeceğim.

2 yorum:

Kürsat dedi ki...

maci ne yazikki Ntv den izleyemedim. ridvan dilmene neden tek kelime bile söylemiceksin. cevap yazarsan sevinirim.

MithrandiR dedi ki...

Bu maç için o da vasat kaldı sanki biraz. Olur olmadık sorular sordu ercan taner'e ercan taner cevap vermedi. Sonra bir ara sanki maçı anlatan rıdvan dilmen yorumcu ercan taner gibi oldu sırf o konuşuyordu. Rıdvan'ın maç sonrası analizleri güzel ama canlı yayında maç yorumculuğu ona göre değil bence. Ya da partnerinin Güntekin Onay olmamasının sıkıntısını çekti bilemiyorum.