05 Ekim 2010

Ekimde Almanya Başkadır.


8 ekim cumartesi günü Almanya ile çok önemli bir maç oynayacağız. İki takım daha önce 18 kez karşılaşmış. Sadece 3 galibiyet ve 3 beraberliğimiz var. 12 maçı kaybetmişiz. İşin ilginç yanı kazandığımız son maç da 8 ekimdeydi tam 5 yıl önce. Nuri'nin ilk kez milli olup, takımın en genç gol atan oyuncusu ünvanını aldığı maç. Yine 98'de Hakan'ın kafasıyla kazandığımız maç da 10 ekimdeydi. 2 de beraberliğimiz var ayrıca. Yani toplam 12 puanın 8'ini ekimde almışız. Yalnız kötü bir haber geldi kamptan. Son dönemde takımın en formda oyuncusu olan Arda 6 hafta oynayamayacakmış. Onun yokluğu mutlaka etkileyecektir takımı zaten Hiddink de değinmiş bu konuya fakat Schweinsteiger'nın yokluğu da bizim için büyük avantaj. İnşallah ekim şansımız devam eder de puanla dönebiliriz Berlin'den. Özellikle Belçika'yı da yendikten sonra 1 puan bile çok iyi başlangıç olacaktır. İyi geçirirsek bu haftayı Hiddink'in de bir sonraki maça kadar olan yaklaşık 6 aylık arayı daha rahat değerlendirme fırsatı olacaktır. Takımı daha iyi tanıyıp belki de köklü değişimlere gidebilecektir bu başlangıcın da yardımıyla.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Almanya'dan alınacak 1 puan bile çok iyi, hele ki deplasmanda. Gerçi Türkler bana göre daha fazla olacaktır tribünde de, yine de adı deplasman.

Arda olsa farklı olurdu. Hücumda daha çok etkili olurduk. Arda'nın bireysel yetenekleriyle pozisyona girebilirdik maçın sıkıştığı dakikalarda.

Yerine umarım Nuri'yi oynatır Hiddink. İleride de Tuncay ile Nihat oynamasın da, kim oynarsa oyasın. Semih oynasın, Halil oynasın..

Bu arada 8 Ekim Cuma günü olacak :)

http://jaimelesport.blogspot.com/

franz dedi ki...

1 puan kesinlikle çok iyi. Oradan gelecek 1 puan ve inşallah Azerbaycan'dan 3 puan eder 4 maçta 10 puan. Yani en kötü, averajla 2.lik demek. Gayet iyi bir başlangıç. Taraftarlarımıza ben de güveniyorum. Yine bir yolunu bulacaklardır :) Nuri oynayacaktır bence, inşallah Halil de oynar. Tarih yanlış olmuş evet :) bu durumda maç yarın, heyecan daha da yakın :)