11 Ekim 2010

O Sene Hangi Sene ?




Derbinin biletleri satışa çıkarken, Galatasaray taraftarlarının içinde derbi heyecanı yok ne yazık ki. Bunun nedeni malum. On yıldır süregelen bu makus talih, bu kısır döngü, bu öğrenilmiş çaresizlik, şanssızlık.. Artık onun adına ne dersek diyelim, biz bu takımın karşısında gülemiyoruz.



Öyle geyikler döndü ki, öyle makaralara, alaylara maruz kaldık ki biz Galatasaraylılar. Tamam onlar da çeyrek asırdan fazla bir süredir Türkiye Kupası'nı alamadılar, iki defa şampiyon olmadıkları halde şampiyonluk turu attılar, Bağdat Caddesinde 'Beşiktaş!' diye bağırdılar, timsah yürüyüşü bile yaptılar ama işte bizim içimizdekileri tam olarak atamadı bu geyikler.

Tamam bizim UEFA kupamız var ama işte derbi kazanamıyoruz. Peki neden ?

UEFA kupası demişken, bir rivayete göre Kopenhag'da penaltılar atılırken, penaltıların atıldığı kalenin arkasındaki Galatasaray taraftarlarından biri ellerini açar ve haykırır: ' Allah'ım şu kupayı alalım, Fener'i 10 yıl Kadıköy'de yenemeyelim ! '
Kupa alınır, üstüne bir de Süper Kupa alınır. Ama 22 Aralık 1999 tarihli derbiden bu yana hiç bir Kadıköy derbisinde Galatasaray kazanamaz.

Şahsım adıma 4 senede 4 farklı uğur denedim, bu sefer olacak dedim ama olmadı.. Benim de totemlerim bitti.

*** az önce finaldeki hadise tamamen benim uydurmamdır. öyle bir dua olmamıştır. olduysa da inşallah o abimiz 10 yıl demiştir, 50 yıl falan dediyse halimiz duman. ama düşününce hiçbir Galatasaraylı UEFA kupası mı 50 yıl fener mağlubiyeti mi sorusuna 'UEFA kupası' demez :)


Tekrar günümüze dönelim, son iki sezona bakarsak, geçmiş iki sezondaki kadrolara ve oyunumuza, bu sezon da durum pek iç açıcı görünmüyor. Ama Galatasaraylılık öyle bir olgu ki, 100 defa yenileceksiniz deseler, yine de umudum yok diyemiyorsun.

* * *

Hayatımızın anlamı Sarı-Kırmızı
Umut koyduk senin adını
Senin için yaptık onca Deplasmanları
Bitmez ulan cimbombom aşkı..



Hiç yorum yok: