24 Ekim 2010

Fenerbahçe: 0 Galatasaray : 0 | Geri Gelen Ruh



Bütün hafta Rijkaard'ın gidişinin yankılarıyla geçti. Rijkaard'ı göndermenin saçmalığı, Rijkaard'ın gitmesiyle Galatasaraylılığını askıya alacaklarını söyleyenleri seyrettik durduk. Hafta içi Rijkaard için defalarca bir şeyler yazmaya niyetlendim ama olmadı bir türlü. Bir kere öncelikle Rijkaard uğruna Galatasaraylılığından vazgeçmeye niyetlenen kişiler bu gece ne tarz duygu ve düşünce içindeler çok merak ediyorum. Galatasaray bu sezonun en karakterli ve güzel oyununu ortaya koydu. Haftalardır Rijkaard'ın Galatasaray'a yaptıramadığını söylediğim herşeyi yaptı bugün Galatasaray.



İlk yarı rakibine pozisyon dahi vermeyen, oyuna hakim olan taraf Galatasaray'dı. Haftalardır kadroya giremeyen Elano'nun doğru yerde oynatıldığı zaman neler yapabileceğini  keyfile seyrettik bu gece. Brezilya Milli Takımı'nda oynadığı yerde oynatıldığı zaman yaptıkları ortada. Daha önce niye farklı mevkilerde oynatılmak için çaba sarfedildi anlamak mümkün değil. Umarım devre arasında takımdan ayrılma fikrinden vazgeçer Hagi'nin gelişi ile. Pino geldiği günden beri en verimli oyununu oynadı Galatasaray için. Diğer taraftan Fenerbahçe'de Pino'yu gölge gibi takip eden Yobo'da gecenin dikkat çeken isimlerinden biriydi. Eğer Pino son vuruşlarında biraz daha şanslı olabilseydi, maça damgasını vuran isim olacaktı. Lorik Cana beklenen oyununu sergileyerek güzel sinyaller verdi,gözünü kırpamadan girdiği pozisyonlar ile ne kadar hırslı olduğunu hissettirdi. Galatasaray kısa mesafede oynadığı oyun, yaptığı pres ile en azından önümüzdeki haftalar için büyük umut verdi. Rijkaard öyle bir kalıp oturtmuş ki kafamıza, maç içerisinde yapılan taktiksel değişikliği bile garipsedim. Maçın gidişatına göre hamleler yapılmasıyla ne kadar uzun zamandır karşılaşmıyormuşuz meğer. Daha bu takıma Arda Turan, Harry Kewell ve Milan Baros'un katılacağını düşünürsek önümüzdeki haftalar Galatasaray için daha keyifli geçecek gibi gözüküyor. Galatasaraylılar bu gece mutlu çünkü oynanan futbol yarın için umut verdi onlara.




Sonuç itibariyle Galatasaray bu gece galibiyeti kaçıran taraf oldu. Tribündeki seyircisiyle sahada ortaya konulan futboluyla her şey Galatasaray için pozitifti.  Fazla teknik detaya girmek istemedim. Çünkü bu maçta ondan önce konuşulacak daha önemli şeyler olduğuna inanıyorum. Sahada gördüğüm Galatasaray, sanki sırtında 10 numarasıyla Hagi'nin önderliğinde olan Galatasaray gibiydi. Bu ruhu geri getirirse Hagi, Galatasaray ve gönüllerden sonra  kulübeninde 10 numarası olur.


Hiç yorum yok: